Dünya

GENEL KATEGORİ REKLAMI
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, bir evde yaşlı çiftin cansız bedeni bulundu. Evde yapılan ilk incelemede iddiaya göre kadının baltayla öldürüldüğü, olaya şahit olan kocanın ise kalp krizinden hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; bir otomobilden 395 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Kentsel Dönüşümde marka projelere imza atan Melikgazi Belediyesi, Battalgazi Mahallesi’nde 23 blok, 1000 dairelik 2. etap çalışmaları için yıkım çalışmalarına start verdi.
REKLAM ALANI
Acıbadem Kayseri Hastanesi Psikoloğu Sevim Buzkan Ertuğrul, pandemi sürecinin ardından okulların girdiği ilk ara tatil ile ilgili yaptığı açıklamasında, öğrencilerde adaptasyon sorunu olabileceğini söyleyerek, “Aileler bu süreçte çocuklarla daha kaliteli zaman geçirmeli” dedi.
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Genel Başkanı Levent Eraslan, pandeminin bütün ülkelerin eğitim alanını sıfırladığını söyleyerek, “Dijital eğitim kültürünün geniş kitlelere yayılmasını hepimizin ortak amacıdır” dedi.
Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu; 2014 yılından bu yana UNESCO’nun Türkiye’deki Dünya Mirası Alanları Geçici Listesi’ndeki Kayseri-Sivas karayolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri’nde yapılan kazılardan elde edilen verilerde, o dönem Kayseri’ye gelen tüccarların sadece teknoloji transferi değil gen transferi de yaptıklarının anlaşıldığını söyledi.
Kayseri merkezli 4 ilde başlatılan FETÖ/PDY operasyonunda mahrem imamlar tarafından kontörlü ve sabit hatlardan ardışık bir şekilde arandıkları, örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen, aralarında muvazzaf ve ihraç edilmiş askeri personelden oluşan toplam 15 şüpheli şahsı yakalamak için operasyon başlatıldı.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “2. Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda 5 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılarak 6 kişi gözaltına alındı.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan çobanaldatan, gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.