Ekonomi

Ülkemizde 100. yılına girilen Cumhuriyet döneminde milletin önüne konan seçim sandığına oylarını atan milletin seçtiği vekillerden oluşan TBMM var. Diğer adı parlamentoda olabilir. 1980 Anayasası yürürlüğe girmeden önce bir de Cumhuriyet Senatosu vardı yanılmıyorsam. Kanunlarda yazan şekli ile milletvekilleri kendilerine oy veren millete karşı sorumlu olup parlamentodaki yasama görevini milletle...
İşkur Genel Müdürlüğü, “2023 Yılı İş Gücü Piyasası Araştırması Türkiye Raporu” nu yayımladı.  Türkiye’nin tüm illerinden 86 bin 41 iş yeri ziyaret edilerek 1.635.752 iş yerine ait veriler incelenerek çok kapsamlı bir rapor hazırlandı. Raporda Türkiye’nin çalışma hayatıyla ilgili çok ayrıntılı veriler yer almaktadır. Sektörel bazda, üretimden ticarete, hizmet sektöründen...
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilini almasına ilişkin, "Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği tarafından da tescillenmiş olması, ulusal ve uluslararası mecralarda da bilinirliğini ve tercih edilirliğini artıracaktır" dedi.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kamuoyuyla paylaşılan, 2023 yılı Aralık ayı işsizlik verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
REKLAM ALANI
Kayseri Model Fabrika, Samsun ve İstanbul’da açılacak model fabrikaların kurulumunu üstlendi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, "Geleceğin parlayan yıldızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacağına inancımız tamdır" dedi.
TÜİK aralık ayı ve 2023 yılı toplam ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Aralık ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 7,1 oranında azalarak, 308 milyon 759 bin dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı ihracatımız ise bir önceki yıla oranla yüzde 7,3 azalarak, 3 milyar...
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık Ayı İhracat Rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, Aralık ayında Kayseri’nin 308 milyon 759 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, 2023 Ocak-Aralık dönemini ise 3 milyar 625 milyon dolar ihracat ile kapattığını belirtti.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kamuoyuyla paylaşılan, Aralık ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Erciyes’te kayak sezonunun açılmasıyla birlikte kente gelen turistler, pastırmacılarda hareketliliği artırdı.
Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy; gayrimenkul satışlarında yüzde 30’a kadar düşüş olduğunu ifade ederek vatandaşların son dönemde araç veya ikinci el konutlarıyla takas yapmaya çalıştığını söyledi.