ETİN VE YEMİN İTHAL EDİLMESİ ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK UTANÇ

İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ile birlikte Kocasinan ilçesi Buğdaylı Mahallesinde faaliyet gösteren besicileri ziyaret etti.

ETİN  VE YEMİN İTHAL EDİLMESİ ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK UTANÇ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.09.2021
A+
A-

KAZIM YÜCEL BESİCİLERİN SIKINTILARINI DİNLEDİ

İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve  Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ile birlikte Kocasinan ilçesi Buğdaylı Mahallesinde faaliyet gösteren besicileri ziyaret etti. İyi Parti heyetine sıkıntılarını anlatan besiciler,  yem fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini, kapasitelerinin 400 büyükbaş hayvan olmasına rağmen %30 kapasite ile besicilik yaptıklarını ve böyle giderse onu da yapamayacaklarını ifade ettiler.  Besicileri dinleyen İyi Parti’li Kazım Yücel  de “Etin ve yemin ithal edilmesi  ülkemiz için büyük bir utanç” dedi.

KESTİRDİĞİMİZ HAYVANIN YERNE YENİSİNİ KOYAMIYORUZ

Vatandaşlar sorunlarının çözümünü İyi Parti’de aramaya devam ediyor. İyi Partililer de cadde cadde sokak sokak gezerek vatandaşın sıkıntılarını dinliyor. İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık beraberinde Büyükşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili Kazım Yücel ile birlikte Buğdaylı Mahallesine gittiler. Burada besi çiftliklerini gezen İyi Partililer, besicilerin sıkıntılarını dinlediler.

YENİ HAYVAN ALAMIYORUZ

İyi Partililere sıkıntılarını anlatan besiciler, “Görmüş olduğunuz hayvan birinciyi doğurmuş ve ikinciye gebe. Bu hayvanın aylık maliyeti 750 TL. Süt para etmiyor. Şuanda 2 lira 60 kuruşa sütü bizlerden toplamacılar alıyorlar. Bu hayvan doğurduğu zaman ben bu hayvanı ağız sütünü aldıktan sonra kesime vereceğim başka bir çıkar yolumuz yok. Biz dişi bir hayvandan 7-8-9 kez yavrusunu almamız gerekirken maliyetlerin yüksekliğinden 1 ya da 2. kez yavrusunu aldığımız hayvanımızı kestirmek zorunda kalıyoruz. Eskiden 80-90 adet sağmal hayvanımız varken sizlerde gördüğünüz gibi 4-5 tane sağmal hayvan kalmıştır. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Kestirdiğimiz hayvanın yerine yenisini de inanın alamıyoruz. 400 başlık kapasiteye sahip bu ahırımızda şuan gördüğünüz gibi bomboş.” dediler.

3 YIL ÖNCE FUL  OLAN KAPASİTE ŞİMDİ %30

Besicileri dinleyen İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık, “Selim, Ümit Bey ve arkadaşlarının davetleri üzerine Grup Başkan Vekilimiz Kazım Yücel Beyefendi ile Buğdaylı Mahallemize geldik. Hayvancılık yapan vatandaşlarımızla görüştük. Gördük ki durum vahim. Yem fiyatlarının 3 sene önce 40 TL civarlarındayken bugün 150 TL civarlarında. Hayvanın maliyeti 45-46 TL iken kesime verildiği zaman 41-42 TL ye kesim yapılmaktadır. Kesimi yaptıran besicimiz kestirdiği hayvanının yerine yenisini koyamıyor. Şuan ziyaret ettiğimiz çiftliğimizin 400 baş kapasitesi var. Bundan 3 yıl önce bu ahır ful dolu iken önce %50 kapasite sonrada gördüğümüz gibi maalesef %30 kapasiteye düşmüş durumda. Üreticinin hali besicilikle uğraşanların hali maalesef  bu. Muhakkak suretle devletimiz başta yem fiyatlarından başlamak üzere bir çözüm bulmak zorunda.” ifadelerini kullandı.

ETİN VE YEMİN İTHAL EDİLMESİ ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK UTANÇ

İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel da ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yücel, “Bizler bu durumu tahminen 1,5 yıldır defaten partimiz olarak dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Büyük baş besicilik yapan vatandaşlarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. Bugün yine bir çiftlikteyiz ve hakikaten içler acısı. Gördüğümüz manzara tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Büyükşehir Belediye Meclisinde 2,5 yıl önce demiştim ki, Kayseri’de et ve süt kurumu kurulmalı. Sayın belediye başkanımız demişti ki Kazım Bey ben bunu ciddiye alıyorum, gündemimize alıyoruz en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bakın Sivas’ta var. Sivas’ta et kesim fiyatları yüksek. Ama Kayserimizde maalesef  et ve süt kurumunu bir türlü hayata geçiremedik, acı bir tablo. Karkas kesim fiyatları üreticinin maliyetinin altında. Üretici diyor ki bizler maliyetimizin altında kesim yaptırdığımız sürece bu hayvanları besleyemeyiz, bu işten de para kazanamayız. Geçen yıl 500 hayvanımız var ise 300’e düşer 200’e düşer ve bizlerde bu işten uzaklaşırız. Etin ve yemin ithal edilmesi bu ülke için bir utanç kaynağı olmalı. Türkiye’nin tarım ve hayvancılık üretim alanı olduğunu herkes bilir.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.