KAYSERİ LİSESİ ROMANYA’DAKİ ETKİNLİKLERE KATILDI

2020-2022 Yılı Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA229) Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Slovakya, Macaristan, Litvanya ve Romanya ile ”Farklı Kültürler Ortak İdealler” adlı projeyi yürüten Kayseri Lisesi , 04 -11 Aralık 2022 tarihlerinde 4.hareketliliğini Romanya’nın Satu Mare şehrinde ” German Johann Ettinger” okulunda gerçekleştirdi.

KAYSERİ LİSESİ ROMANYA’DAKİ ETKİNLİKLERE KATILDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.12.2022
A+
A-

ERASMUS HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

2020-2022 Yılı Erasmus+  Programı  Ana Eylem 2 (KA229) Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik  Ortaklıklar   faaliyeti  kapsamında  Slovakya, Macaristan, Litvanya ve Romanya ile ”Farklı Kültürler Ortak İdealler”  adlı projeyi yürüten Kayseri Lisesi , 04 -11 Aralık 2022 tarihlerinde 4.hareketliliğini Romanya’nın Satu Mare şehrinde ” German Johann Ettinger” okulunda gerçekleştirdi.

Projenin amaçları arasında eğitim ve öğretimde kalite ve verimliliğinin arttırılması, eşitlik, sosyal dayanışma ve aktif vatandaşlığın sağlanması,kültürün insanları birleştirici ve bütünleştirici yönünün tanınması yer alıyor

Katılımcı okullar ilk gün kendi ülkeleri hakkında bilgi verip, geleneksel kıyafetlerini tanıtılar. Şehrin tarihi yerleri öğrencilerin yaptıkları grup çalışmaları ile keşfedilip gezildi.

Erasmus+ Programı kapsamında  Romanya hareketliliğine katılan Kayseri Lisesinden 7 öğrenci,  Romanya’nın tarihi,kültürü,yaşam biçimi hakkında bilgi edinirken ,yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı buldular ve deneyimlerini paylaştılar.

Öğrencilerden Ahmet Hasan  ZENGİN,   Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan  Sapanta Kilisesi ve Barsana Manastırını ziyaret ederken mimarinin farklılığı, mezar taşlarındaki fark ve dini ritüellerin farklılığını görmek beni çok heyecanlandırdı.” dedi

Yine Haktan AYDIN, “Sighetu hapishanesi,şu an müze olarak kullanılmakta.Her ülke özgürlük ve bağımsızlığını kazanmak için ağır bedeller ödemiştir. Sighetu müzesini gezerken ödenen bedelleri  görüp hissedebiliyorsunuz” dedi

Berat Can AKGÜL de “El sanatları ile ilgili yaptığımız atölye çalışmamızda el emeğinin ne kadar zor ve sabır istediğini ama aynı zamanda bir terapi olduğunu, sanatın gelecek nesillere aktarmadaki  önemini  yaşayarak öğrendim” diye konuştu.

Öğrencilerden Ezgi BENER ise “Şehrin merkezindeki ” Weinachtsmarkt” ın ışıltısı ve canlılığını ramazan sokağını gezerken yaşadıklarıma çok benzettim” dedi

Yine  Elif Nur DURDİ de “Beni misafir eden ailenin ilgisi ve özeni kendimi evimde gibi hissettirdi.Romanya aile hayatını daha yakından tanımama olanak sağladı” şeklinde konuştu.

Dilay Göl, “Ortak okullarımızdaki katılımcı öğrenciler arasında izlediği dizilerden Türkçe öğrenen ve Türkçe şarkılar söyleyen birilerini görmek beni mutlu etti” diye konuştu.

Meriç Güneş   GÖKTAŞ da “Romanya-Satu Mare’nin en büyük gösteri merkezinde Şehrin tüm yöneticileri ve halkın huzurunda Litvanyalı arkadaşımla birlikte solist olarak şarkı söylemek ve müziğin evrensel bir dil olduğunu yeniden keşfetmek onur vericiydi” dedi.

Kayseri Lisesi çalışma dili almanca olan Erasmus+ Programı  Ana Eylem 2 (KA229) Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik  Ortaklıklar projesi kapsamında farklı kültürleri tanıyarak ortak ideallerde buluşmaya devam edecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.