MODERN TÜRK MUTFAĞI BÜFESİ SERGİLENDİ

MODERN TÜRK MUTFAĞI BÜFESİ SERGİLENDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 2022 yılından itibaren ülkemizin dört bir yanında ve tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu bağlamda, Kayseri genelinde gerçekleştirilen etkinlikler T.C. Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesinde 12 yıldır faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (KAGAD) bu yıl da Türk Mutfağı Haftası için birtakım etkinlikler gerçekleştirdi. Derneğe üye şefler, KAGAD Başkanı Şef Kadim BIYIK ve KAGAD Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÜLKER öncülüğünde Modern Türk Mutfağı Büfesi sergilediler. Bu büfede Kayseri’de bulunan coğrafi işaretli ürünlerin modern şekilde revize edilerek sunulması sağlandı. Farklı bir ifadeyle, Kayseri halkı ile hemhal olmuş yiyecek ve yemekler modern sunumlarıyla misafirlerle buluştu. Dernek yöneticileri bu büfe ile Kayseri Mutfağı’nın tanıtılmasının ve uluslararasılaşmasının önemine dikkat çekmek istediler.

Modern Türk Mutfağı Büfesi için şefler bir çorba, dört ana yemek, iki ara sıcak ve üç tatlı olmak üzere toplamda 10 farklı lezzet ortaya koydular. Bu lezzetler, Talas Çörekotlu Çömlek Peynirli Yağ Mantısı, Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peynirli Tandır Böreği, Kayseri Güveci, Üzümlü Kuzu Gerdan, Şaştım Aşı, Pastırmalı Pırtımpırt, Beyaz Çikolatalı ve Kuru Kaymaklı Mousse, Kabak Çekirdekli Baklava Yufkası Arasında Kabak Tatlısı, Bohça Baklava ve Pastırmalı Çiriş şeklindedir. Coğrafi işaretli ürün ve yemeklerden oluşan büfede ayrıca karpuz oyma dekorları da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Modern Türk Mutfağı Büfesinin kurgulanmasını ve planlamasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÜLKER, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini şu şekilde aktardı: “Öncelikle Türk Mutfağı Haftasının kutlu olmasını diliyorum. Her sene 21-27 Mayıs tarihleri arası geleneksel kültürlerimizi yansıtmak üzere birçok faaliyet sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerin yerel irade ve yönetimler tarafından desteklenmesi çok sevindirici. Biz bu sene Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği olarak Türk Mutfağı Haftamızı renklendirmek için elimizden geleni yapmış bulunuyoruz. Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde şeflerimizle yaklaşık 15 gündür istişare halindeyiz. Nihayetinde Modern Türk Mutfağı Büfemizi halkımızın beğenisine sunduk. Bizim bu büfeyi yapmamızdaki amacımız, Kayseri şehrine ait yöresel yiyecek ve yemeklerin modern sunumlarla Dünyaya tanıtılmasına katkı sağlamaktır. Bizler inanıyoruz ki Kayseri Mutfağı, uluslararasılaşma anlamında yeterli tarihsel birikime ve eşsiz özelliklere sahiptir. Gastronomi turizmi anlamında kullanılmaya oldukça uygundur. Şeflerimiz de yoğun bir çabayla coğrafi işaretli ürünlerimizi birer turistik ürün haline getirdiler. Çorbasından ara sıcağına, ana yemeğinden tatlısına hem görsel hem de lezzet şöleni vardı bugün. Bu anlamda katkı sağlayan dernek üyesi şeflerimize çok teşekkür ederim. Elbette bu etkinlikler birtakım desteklerle sürdürülüyor. Bu anlamda bizlere malzeme ve materyal desteğinde bulunan başta Kayseri Sanayi Odası olmak üzere T.C. Kayseri Valiliği’ne, FIER Life Center’a, Wyndham Grand Hotel Kayseri’ye ve KCETAŞ’a şükranlarımızı sunarız. Derneğimiz, gastronomi alanında şehrimize katma değer oluşturacak projelerine devam edecektir.”

Modern Türk Mutfağı Büfesinin hazırlanmasında katkı sağlayan Şef Kadim BIYIK, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÜLKER, Şef Polat KILIÇ, Şef Emre SARAÇ, Şef Osman KARAGÖZ, Şef Naci DÜNDAR ve Şef Seyit Mehmet KARAKÖSE’ye Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü DURSUN tarafından günün anısına yaptırılan bıçaklar hediye edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.