ACI KAYBIMIZ, MEKANIN CENNET OLSUN

Kayseri’nin hayırsever iş insanı ve efsane başkan Recep Mamur, hayatını kaybetti.

ACI KAYBIMIZ, MEKANIN CENNET OLSUN
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.09.2021
A+
A-

Recep Mamur Kayserispor tarihine başarılarıyla adını yazdırmış, kulübün 3973 gün ile en uzun süre başkanlığını yapmış, döneminde Kayserispor kulübüne hiç yaşanmamış başarıları yaşatmış bir futbol adamı olarak tanınmaktadır. 
2003-2004 sezonu ile Kayserispor’a Başkanlık görevine gelen Recep Mamur 2005 yılında tekrar başkan seçilerek başarılarla dolu Kayserispor dönemini böylece başlatmış oldu. Döneminde daha önce hiç Avrupa Kupalarına katılamayan Kayserispor’u Avrupa vitrinine çıkartarak kulübe önemli prestij kazandırmakla birlikte, önemli futbolcu transferleri ile Kayserisporun markalaşmasında ayrı bir yere ve öneme sahip olmuştur.
Kayserispor kulübü Recep Mamur döneminde UEFA’dan İntertoto Kupası kazanmıştır. Ayrıca yine Mamur döneminde Galatasaray’ın 2000 yılında kazandığı UEFA ve Süper Kupa’nın dışında UEFA’dan kupa kazanan bir diğer takım da Kayserispor’dur. 2006-2007 yılında kazanılan bu kupa ülkemizin UEFA’dan aldığı son kupadır.
2007-2008 sezonunda Kayserispor, Türkiye Kupasını tarihinde ilk defa yine Recep Mamur  döneminde Bursa’da oynanan ve atılan penaltılar sonucunda Gençlerbirliğini mağlup ederek kazanmıştır.
Genel itibariyle 2005-2006 sezonu ile 2012-2013 arası sezonları ilk 8 içerisinde ve çoğunlukla sezonları ilk 5 içerisinde tamamlamıştır. 2013-2014 yılında takım küme düşmüş olsa bile hemen ertesi sezon 1.Ligde şampiyonluğu göğüsleyerek Süper Lig’e geri dönmüştür.
Kayserispor’un bitirilen ve şu an konakladığı yeni kulüp tesislerinin temeli de Recep Mamur Döneminde atılmıştır. Büyük emek ve gayretler ile şehrimizin takımına 5 yıldızlı otel konforunda tesisler kazandırılmıştır. 
Kayserispor’un 2020 yılında ki genel kurulunda kulüp tesislerinin adı Recep Mamur tesisleri olarak değiştirilmiştir. Ayrıca Kayserispor’da yıllarca başkanlık yapan Recep Mamur, kulübe ‘Fahri başkan’ seçilmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.