AKP, ÇİFTÇİYE BETER OLUN DİYOR!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Ak Parti’nin üreten kesime, çiftçiye, emekçiye darbe üstüne darbe vurmaya devam ettiğini söyledi. Tek adam düzeninde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile şimdi de hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığını dile getiren Ataş, “Yerli ve milli kelimelerini ağızlarından düşürmeyenlerin, bu konudaki ikiyüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.” dedi.

AKP, ÇİFTÇİYE BETER OLUN DİYOR!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.09.2021
A+
A-

AKP ÜLKEYİ DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRMEK İSTİYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  Ak Parti’nin üreten kesime, çiftçiye, emekçiye darbe üstüne darbe vurmaya devam ettiğini söyledi.  Tek adam düzeninde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile şimdi de hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığını dile getiren Ataş, “Yerli ve milli kelimelerini ağızlarından düşürmeyenlerin, bu konudaki ikiyüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.” dedi.

Ak Parti’nin uygulamaları yüzünden çiftçilerin, çiftçiliği bıraktığını ve üretimden elini çektiğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu tablonun ne yazık ki ülkede her alanda hakim olduğunu dile getirdi.

Ak Parti’nin üreten kesimi sevmediğini ve ülkede üretimi engellemek için de her türlü kararnameyi tek adam sistemiyle çıkardığını kaydeden Milletvekili Ataş, “AKP kendi vatandaşını desteklemek yerine bu ülkenin kaynaklarını emperyalistlerin mülteci politikalarına ve aynı zamanda ithalatın önünü  açarak da  yabancıya peşkeş çekmektedir.  Bu zihniyetin uygulamaları yerli ve millilikle bağdaşmamaktadır. Söze gelince yerli ve milli narası atan AKP’nin takkesi yine düşmüştür” dedi.

Ataş, “Çiftçilerimiz Kuraklık yüzünden ciddi oranda rekolte kaybı yaşamakta, girdi maliyetleri yüzünden ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. İktidar tarafından Hasat zamanı, ürün henüz harmandayken ithalat kararı almak, ithalatta vergiyi sıfırlamak; çiftçiyi dikkate almamak, şimdiki halinizden daha beter olun demektir” şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin ithalat üzerine kurulu tarım politikasının iflas ettiğine dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Avrupa’nın en geniş tarım arazilerine sahip olan ülkemiz, iktidarın uyguladığı tarım politikaları yüzünden dışa bağımlı hale gelmiştir” dedi.

Milletvekili Ataş, “AKP yüzünden çiftçi toprağına küsmüş ve üretimden vazgeçmiştir. Ülkemizde 2003’e göre çiftçi sayısı 700 bin kişi azalmış, çiftçinin borcu 72 kat artmıştır. Açık açık görülüyor ki, AKP uyguladığı tarım politikası ve aldığı kararlarla çiftçiyi bitirmek istiyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.