AKP, SURİYELİLERE 100 MİLYAR DOLAR HARCADI

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti iktidarının dış politikadaki başarısızlıkların faturasını vatandaşa çıkardığını söyledi. “AKP’nin tutarsızlıklarının sonucu yine ağır olmuş, ekonomimiz ağır bir darbe almış, dolar 2 katına çıkmıştır” diyen Ataş, “Vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşarken suriyelilere harcanan para 100 milyar doları geçmiştir” şeklinde konuştu.

AKP, SURİYELİLERE 100 MİLYAR DOLAR HARCADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.04.2022
A+
A-

VATANDAŞ DERİN BİR EKONOMİK KRİZ YAŞIYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti iktidarının dış politikadaki başarısızlıkların faturasını  vatandaşa çıkardığını söyledi.  “AKP’nin tutarsızlıklarının sonucu yine ağır olmuş, ekonomimiz ağır bir darbe almış, dolar 2 katına çıkmıştır” diyen Ataş, “Vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşarken suriyelilere harcanan para 100 milyar doları geçmiştir” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuştu. “Akp dış politikada millî menfaatleri değil, kendi siyasi menfaatlerini esas alan bir politika izlemektedir” şeklinde ifadeler kullanan ataş, suudi gazeteci cemal kaşıkçı davasının durdurularak Suudi Arabistan’a devredilmesine tepki gösterdi. Ataş, “Daha geçtiğimiz günlerde, 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının durdurularak Suudi Arabistan’a devredilmesinin şokunu yaşadık. Oysa Kaşıkçı cinayetinden sonra Cumhurbaşkanının söylediği sözleri hepimiz hatırlıyoruz ve destekledik de. Çünkü ülkemizde ulu orta yaşanan bir cinayet söz konusuydu ve Türkiye’nin bir muz cumhuriyeti olmadığını belirttik. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da “Bunlar insanları enayi zannediyorlar, Suudi yöneticilerine sesleniyorum: Bu millet enayi değil, suçun işlendiği yer İstanbul, bunu İstanbul mahkemelerinin yargılaması gerekir.” ifadesini kullandı. Ancak bu dosya apar topar kapatılıp Suudi Arabistan’a havale edildi. Yani AKP tarafından, Türkiye’de işlenen cinayet, Türk milletinin itibarı, Türk devletinin egemenlik hakkı Suudi Arabistan’a devredildi. Sormadan edemiyoruz: Devletin egemenlik hakkını Suudi Arabistan’a neden verdiniz? Neden uluslararası hukuka göre hakkımız olan yargılamayı bitirdiniz? Türk yargısının bağımsızlığını neden hiçe saydınız?” dedi.

VATANDAŞ DERİN BİR EKONOMİK KRİZ YAŞARKEN SURİYELİLERE HARCANAN PARA 100 MİLYAR DOLARI GEÇMİŞTİR

“Kaşıkçı olayı AKP’nin dış politikadaki savrulmalarının ilki değildir; bu zihniyetle son da olmayacaktır” ifadelerini de kullanan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Suriyeli sorununa da değinerek, “Vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşarken Suriyelilere harcanan para 100 milyar doları geçmiştir” dedi.

Ataş, “Örneğin, Suriye meselesi, 2008 yılında Erdoğan ve Esad aileleri birlikte tatil yaparken, Bakanlar Kurulunu birlikte toplarken 2011 yılında “kardeşim Esad” birden “katil Esad”a dönüşmüştür. Bugünse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la barışmak için sarayda ön hazırlık yaptığı iddiaları vardır. Suriye konusundaki tüm bu savrulmaların bedeliyse ağır olmuştur, AKP’nin Suriye politikası sonucu bugün ülkemizde 5 milyondan fazla Suriyeli bulunmaktadır. Vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşarken Suriyelilere harcanan para 100 milyar doları geçmiştir. Ayrıca, her gün Suriyelilerin sebep olduğu asayiş olayları yaşanmaktadır. Sınırımızda terör örgütleri yuvalanmıştır yani Suriye’deki yangına körükle giden iktidar bugün Suriyelilerin ülkemizde yarattığı ekonomik ve sosyal sıkıntıların baş sorumlusudur” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.