AŞI OLMAYAN ÖĞRETMEN OKULA ALINMAMALI

Aşı karşıtlarına en sert tepki Kayseri Tabip Odası Başkanı İlhan Şahin’den geldi. Program yapımcımız ve Haber Spikerimiz Yalçın Yoldaş’a konuşan Başkan Şahin, bir takım çevrelerin zihinleri karıştırdığını belirtti. Öğretmenlerin aşı konusuna da değinen Şahin, ” Milli eğitim bakanlığı çok rahat bir şekilde ben aşı yaptırmayan öğretmenle işi sonlandırıyorum diyebilir” dedi.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMEN  OKULA ALINMAMALI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2021
A+
A-

Aşı karşıtlarına en sert tepki Kayseri Tabip Odası Başkanı İlhan Şahin’den geldi. Program yapımcımız ve Haber Spikerimiz Yalçın Yoldaş’a  konuşan Başkan Şahin, bir takım çevrelerin zihinleri karıştırdığını belirtti. Öğretmenlerin aşı konusuna da değinen Şahin, ” Milli eğitim bakanlığı çok rahat bir şekilde ben aşı yaptırmayan öğretmenle işi sonlandırıyorum diyebilir” dedi.

KÖTÜYE GİDİYORUZ

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. İlhan Şahin, Tv1 ekranlarında yayınlanan Yalçın Yoldaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Haberin Merkezi’ adlı programa telefonla katıldı. Başkan Şahin, koronavirüs ile mücadele kapsamında sürdürülen aşılama faaliyetlerine değindi. Şahin, “Dünya’da da ülkemizde de şehrimizde de zaman zaman iyi zaman zaman kötüye gidiş oluyor. Ne yazık tüm uyarılara rağmen  şuan kötüye gidiyoruz. Yaz döneminde bir rehavet olması, maske ve mesafe konusunda riayet edilmemesi vaka ve ölüm sayılarını artırıyor. Aşılamada istiyoruz ki toplumun büyük bir kısmı aşı olsun ama bu noktaya da ulaşamadık.” dedi.

İNSANLARIN ZİHNİ KARIŞTIRILIYOR

Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin, aşı karşıtlarına da sert tepki gösterdi. Şahin, “Çok uzun zamandır dile getiriyoruz. Aşı yüzde yüz korumazsa bile büyük ölçüde koruyor.  Aşıyı temin eden ülkelerdeniz. Devletimiz güçlü. Tüm vatandaşlarımıza aşı sunuluyor. Aylardır da buldukları her kanaldan aşının faydasının zararlardan çok faydasının olduğu anlatılıyor. Bir taraftan insanların zihni karıştırılıyor. Şuanda aşı olsaydı şuanda hayatta olan bir çok vatandaşımız olacaktı.” diye konuştu.

ISRARCI OLMAMIZ GEREKİR

Başkan Şahin, “Aşı imkanı varken, bıkmadan usanmadan aşı olmaları konusunda ısrarcı olmamız gerekir. Genci yaşlısı hiç fark etmez vakit kaybetmeden aşı olmaları gerekir.” dedi.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMEN  KOVULMALI

Kayseri Tabip Odası Başkanı İlhan Şahin, 6 Eylül’de okulların açılacak olmasına da değindi. Aşı olmayan öğretmenler konusunda çok sert ifadeler kullanan Şahin, “Kayseri tabip odası olarak bildiri yayınladık. Milli eğitim bakanlığı çok rahat bir şekilde ben aşı yaptırmayan öğretmenle işi sonlandırıyorum diyebilir. Ben çocuğumun sınıfına aşısız öğretmen girmesini istemem.  Milyonlarca insan aşı olurken neden bu insanlar aşı olmayanlar neticesinde neden sıkıntı çeksin ki” dedi.

ÇOCUKLARLA TEMASI KESİLMELİ

Şahin,  “Aşı olmayan öğretmenlerin bizim çocuklarla teması kesilmeli. Özel okullar açıkladı ve ‘Aşı olmayan öğretmenlerle çalışmayacağız’ denildi. Keyfe keder sorumluluğu almayan insanlar  yada öğretmenler kim olursa olsun sorumluğu alamazsa o kurumda ne işi var. Okul çalışanları , öğretmenler, servis çalışanlarına aşı zorunlu olmalı. 1,5 yıldır çocukların eğitim aksadı. Aşısız bir öğretmen hastalandığında sınıf karantinaya girecek. Aşı konusunda bir birini kekleyen insanları kabul etmek mümkün değil.  Aşı olmayanlar yüzünden salgın artıyor, kısıtlamalar gelebilir, eğiteme ara verilebilir. Bu nedenle bu kabul edilemez.” şeklinde çıkış yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.