EĞİTİM BİR SEN VE MÜLAKAT GERÇEĞİ

Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Eskiden sözün namusu vardı ve söz senetti. Bir selamla sorunlar halledilmekte, problemlere çözümler bulunmaktaydı. Birçok hasleti kaybettiğimiz gibi iftira atanların, yalan söyleyenlerin, kendine menfaat sağlamak için itibar suikastı düzenleyenlerin maskeleri düştüğünde yüzlerinin kızarması hasletini de kaybetmiş bulunmaktayız.

Söz, doğru ise değerli, yalan ise laf salatasından başka bir şey değildir. Basın literatüründe sıkça yer alan 5N 1K kuralı esasında sosyal medya kullanıcılarının tamamının uyması gereken kurallar olmalıdır. Bir iddia ortaya atıldığında “Olan nedir, olay kim, nerede, ne zaman, nasıl ve niçin yapmıştır” sorularına cevap bulmadan haber de yapılmamalıdır paylaşım da yapılmamalıdır.

Efendim Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Sayın Talat Yavuz bir televizyon programında yeni müfredatla ilgili söyleşi yapmıştır. Program esnasında eğitimin birçok meselesi üzerinde durulmuş özellikle söz öğretmen atamalarına ve mülakat uygulamasının devam edip etmeyeceği meselesine gelmiştir.

Talat Yavuz mülakatla ilgili “Madem öğretmen akademisi kurulacak ve bu akademi marifetiyle öğretmen ataması yapılacak o halde bu yıl mülakatı yapmayın ya da önceki yıllarda olduğu gibi sembolik bir uygulama ile öğretmen adaylarının tamamının puanlarını yuvarlayın” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.  Talat Yavuz, mülakatın gereksiz olduğunu, çok büyük değişikliklerin arifesinde lokal bir konu olan mülakat uygulaması ile öğretmen adaylarının daha fazla strese sokulmaması gerektiğini vurgulamaktadır.

Eğitim Bir Sen, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasını hiçbir zaman savunmamıştır. Hatta Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın’ın teşkilat toplantılarında veya kamuya açık toplantılarda mülakat gibi subjektif yöntemlerin her yönden siyasi maliyet ürettiği üzerinde durmuştur.

Eğitim Bir Sen, Türkiye’nin en büyük eğitim sendikasıdır ve öğretmenlerin kabul etmeyeceği ve öğretmenlerin kahir ekseriyetinin rahatsız olacağı bir uygulamaya asla evet demez dememiştir. Eğitim Bir Sen,  eğitim çalışanlarının gündeminde olan her konuyu çözüm masasına taşımıştır ve eğitim çalışanlarının çözülen tüm sorunlarının altında Eğitim Bir Sen’in emeği, teri, gayreti ve yönlendirmesi vardır.

Sosyal medyadan kuru sıkı atan ve kötülemeye ve karalamaya dayanan yayın ilkeleri ile ortamı kirleten yayın organları ve kişisel kullanıcılar ortaya çıkardıkları kirlikten nasiplerini almakta ve sorun yaşayan ve çözüm bekleyen insanların duygularından reyting elde etmenin peşinde ucuz kahramanlık yapmaktadırlar.

Gelinen noktada eğitim camiasının tamamında olduğu gibi Eğitim Bir Sen’in kurumsal yaklaşımında ve Genel Sekreter Talat Yavuz ve Genel Başkan Sayın Ali Yalçın’ın olaya bakışında bir tereddüde mahal yoktur.

Özellikli kamu istihdam alanlarında objektif kıstaslarla ve aşamalı inceleme ve araştırmalarla mülakata belki yer verilebilir. Ama öğretmenlik, sağlık çalışanı, büro elemanı, işçi gibi istihdam alanlarında sınav puanının kullanılması toplumun genel talebi haline gelmiştir.

Bir uyarı da sosyal medya kullanıcılarına, haber ve yorumların gerçek olup olmadığına mutlaka bakınız ve yanlışlık ortada ise mutlaka tepkinizi koyunuz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.