CEMAATLERDEN TORPİLLE LİSTELER OLUŞTURULACAK

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti’nin toplumu bölen, adaletsiz politikalarına devam ettiğini dile getirdi.

CEMAATLERDEN TORPİLLE LİSTELER OLUŞTURULACAK
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.02.2022
A+
A-

ATAŞ’TAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNA ELEŞTİRİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti’nin toplumu bölen, adaletsiz politikalarına devam ettiğini dile getirdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da AK Parti’nin “Ben yaptım oldu” anlayışıyla hazırladığını belirten Ataş,  söz konusu kanun teklifinin hem Meclise hem de öğretmenlere yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirdi.

AK Parti’nin bu kanun teklifiyle öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacağını, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracağına dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, ayrıca, uzman öğretmen ve başöğretmenin sınavlarının kim tarafından ve nasıl yapılacağının da belirsiz olacağını vurgulayarak, “Cemaatlerden, vakıflardan referansla, torpille listeler oluşturulacak, aynı işi yapan öğretmenler ayrı ayrı ücret alacak” dedi.

HEM MECLİSE HEM DE ÖĞRETMENLERE BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK

“Bu kanun teklifi hem Meclise hem de öğretmenlere yapılmış büyük bir saygısızlıktır” diyen Ataş, 12 maddelik kanun teklifi ile öğretmenliğin değersizleştirileceği dile getirdi. Eğitimde adaletsizliklerin daha da artacağını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “12 maddelik teklif hiçbir meslek kanununa yakışmayacak şekilde eksiktir. Tek adam sisteminin yansıması olarak her kanunda gördüğümüz Meclis 3-5 madde çıkarsın, gerisini Cumhurbaşkanına, bakanlığa bırakasın anlayışı ne yazık ki bu meslek kanununda da görülmektedir” dedi.

AKP “BEN YAPTIM OLDU” ANLAYIŞINA DEVAM EDİYOR

Kanun teklifi hazırlanırken öğretmenlerin, sendikaların, akademisyenlerin ve eğitimin diğer paydaşlarının fikirlerinin dahi alınmadığını vurgulayan Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin “Ben yaptım oldu.” anlayışına devam ettiğini söyledi.

TORPİLLE LİSTELER OLUŞTURULACAK

AK Parti’nin bu anlayışının öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacağını, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracağına dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu düzenleme, çalışma barışını bozacak, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracak, öğretmene dair haksızca “yeni öğretmen” “iyi öğretmen” “kötü öğretmen” ayrımı oluşacak, bu ayrım, okulun öğrencisinden velisine kadar tüm öznelerini bölecektir. Ayrıca, uzman öğretmen ve başöğretmenin sınavlarının kim tarafından ve nasıl yapılacağı belirsizdir. Cemaatlerden, vakıflardan referansla, torpille listeler oluşturulacak, aynı işi yapan öğretmenler ayrı ayrı ücret alacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.