ERASMUS ÖĞRENCİLERİ KAYSERİ’Yİ GEZDİ

2020-2022 Yılı Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında ”Farklı Kültürler Ortak İdealler” adlı projeyi yürüten Kayseri Lisesi 3. Hareketlilik Programı çerçevesinde , 26 -30 Eylül 2022 tarihleri arasında Macaristan,Slovakya,Romanya ve Litvanya’dan gelen 10 öğretmen ve 26 öğrenci Kayseri’yi gezdi.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ KAYSERİ’Yİ GEZDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.10.2022
A+
A-

4 ÜLKEDEN 10 ÖĞRETMEN VE 26 ÖĞRENCİ KAYSERİ’YE GELDİ

2020-2022 Yılı Erasmus+  Programı  Ana Eylem 2 Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik  Ortaklıklar   faaliyeti  kapsamında  ”Farklı Kültürler Ortak İdealler”  adlı projeyi yürüten Kayseri Lisesi 3. Hareketlilik Programı çerçevesinde , 26 -30 Eylül 2022 tarihleri arasında Macaristan,Slovakya,Romanya ve Litvanya’dan gelen 10 öğretmen ve 26 öğrenci Kayseri’yi gezdi.

Projenin amacı, eğitim ve öğretimde kalite ve verimliliğinin arttırılması, eşitlik, sosyal dayanışma ve aktif vatandaşlığın sağlanması olarak belirlendi.

Erasmus kapsamında Kayseri’ye gelen öğretmen ve öğrenciler, Kültürün insanları birleştirici ve bütünleştirici yönü ile Kayseri Lisesi’ne  ERASMUS+ projesi kapsamında gelen öğrenciler kendi ülkelerindeki  kültürel değerler ile  ev sahibi ülkedeki kültürel  değerleri karşılaştırma,ortak olan  değerleri açıklama,farklı olan değerler ile ilgili bilgi sahibi olma imkanın buldular. Çalışma dili Almanca olan projenin Koordinatörlüğünü ise Kayseri Lisesi Almanca Öğretmeni Fatma Sarı tarafından yürütüldü.

Kayseri’ye gelen heyet,Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının destekleri ile kent içinde Kültür Yolu turu yaptı. Sonrasında ise Koramaz Vadisi, Mimar Sinan’ın Evi ve Kültepe Kaniş-Karum ziyareti yaptı.

3’üncü gün Ebru sanatını deneyimleyen heyet,  Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezini gezip  Talas Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Panoramik  Talas  turu yaptılar

Heyet, ziyaretin 4’üncü  ve 5’inci gününü ise Dünya Kültür Mirasında yer alan Kapadokya ziyaretinde bulundular. Avanos Belediyesi tarafından yürütülen ” Topraktaki Mutlu Eller” atölye çalışmasında toprağa  şekil vermenin zevkini  hisseden Erasmus Ekibi, Nevşehir  Hacıbektaş Veli Üniversitesi tarafından hayata geçirilen   Kapadokya Yaşayan Miras Müzesinde  bölge halkının yaşam tarzını görüp Hacıvat Karagöz  oynatarak sanatın başka bir kolu olan gölge oyunu hakkında bilgilendiler.

Kapadokya Bölgesinde ve Kayseri’de olmaktan çok mutlu olan Macaristan,Slovakya,Romanya ve Litvanya’dan gelen misafirler, 2023 Haziran ayında  kente yeniden gelmek üzere ayrıldılar.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.