ETKİNLİK VE MÜZİK SEKTÖRÜ KAYSERİ’DE BULUŞTU

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası ETKİNLİK-SEN ev sahipliğinde Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM ve İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği TSMB üyeleri Alice Deluxe’de bir araya geldiler.

ETKİNLİK VE MÜZİK SEKTÖRÜ KAYSERİ’DE BULUŞTU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.02.2022
A+
A-

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası ETKİNLİK-SEN ev sahipliğinde Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM ve İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği TSMB üyeleri Alice Deluxe’de bir araya geldiler.

Sektörün Hizmet Üreten ve işverenler olarak üretilen eserlerin Tüketimine aracılık eden tüm paydaşlarının bir araya geldiği toplantıda Önce Ev Sahibi olarak Etkinlik-Sen Genel Başkanı Sn. Ali Koray Özandaç söz aldı.

Birlikte aynı pastayı bölüşen, iyi günde ve kötü günde kaderleri ortak olan Etkinlik Sektörü işveren ve çalışanlarının sektörün her kademesinde saygın ve onurlu bir şekilde yaşamayı hak ettiklerini, sosyal haklardan, insani değerlerden eşit şekilde istifade ederek, huzur içinde çalışıp, üretip kazanmayı arzu ettiklerini söyledi. Sendika Faaliyetleri ve çalışmaları hakkında hakkında bilgi veren ÖZANDAÇ, Pandemi döneminde büyük sıkıntılar çeken Etkinlik, Müzik ve Eğlence sektörünün bir ve beraber olarak önlemlerini alıp, kurumsal yapılar altında birleşip, bireysel gayret ve uğraşların anlamsızlığının farkına varması gerektiğini söyledi. Böyle tarihi bir güne vesile ve şahit olmaktan dolayı mutlu ve onurlu olduğunu ifade eden Başkan ÖZANDAÇ, katılan ve çağrıya icabet eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda söz Alan TSMB Başkanı Mustafa DEMİR, “Türkiye’de ilk defa Müzik İcracısı Sanatçıların bir meslek birliği kurulduğunu, birliğin tüm camiaya hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Şimdiye kadar icracı müzisyenlerin devlet nezdinde kayıt altına alınabilecekleri bir oluşumun olmadığını, bunun zararını Pandemi’de çok acı çektiklerini söyleyen TSMB Başkanı Demir, birçok müjde ile yakında meslektaşlarımı mutlu etmeye başlayacağız” dedi.

Ardından MESAM Başkanı Recep ERGÜL söz alarak Etkinlik-Sen ve TSMB ile beraber olmaktan dolayı mutlu ve umutlu olduklarını, binlerce temsilciye tek bir kurumsal yapı ile ulaşabildiklerini, tek bir muhatap ile Telif bilincini geniş kitlelere aktarma ve uygun şartlarda lisanslama yapma amacında olduklarını söyledi. Yurt çapında Lisans Denetimlerine başladıklarını ifade eden Başkan ERGÜL, “Telif Lisanslama’sı için Etkinlik-Sen ile %65 gibi cazip bir iskonto oranında anlaştık. Sendikal haklara ulaşmak ve bu kolaylık ile beraber başka avantajlardan da istifade etmek isteyen işletmeleri Etkinlik-Sen’e üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Toplantı Mesam ve Tsmb başkanının Etkinlik-Sen Başkanı Sn. Ali Koray Özandaç’a Plaket takdimi ve Hatıra Fotoğrafı Çekilmesi ile sona erdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.