MESEPLER SÜLALESİ PİKNİKTE BULUŞTU

Yahyalı’nın Kirazlı mahallesinin en büyük sülalesi; MESHEPLER SÜLALESİ KÜRSİYAN Yaylası’nda coşkulu bir piknikte bir araya geldi.

MESEPLER SÜLALESİ PİKNİKTE BULUŞTU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2022
A+
A-

Yahyalı’nın Kirazlı mahallesinin en büyük sülalesi; MESHEPLER SÜLALESİ  KÜRSİYAN  Yaylası’nda  coşkulu bir piknikte bir araya geldi.

Birincisi düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin ve Avrupa’nın her yerine dağılmış olan meshepler sülalesinin  büyük – küçük tüm fertleri bir araya geldi.

Birbirini unutmaya başlamış akrabaların; özellikle de çocukların ve gençlerin tanışması ve kaynaşması herkesi son derece memnun etti

1871’de Horasan’dan gelen Türkmenlerden  devam ede gelen sülale, çok sayıda hafızı ile dikkat çekmiştir.Ayrıca Türkiye’nin her bir tarafında ve dünyanın değişik yerlerinde,her alanda görev yapan çok sayıda genci mevcuttur.

 İş adamı Yusuf EKİNCİ ve Ahmet Ekinci’nin fikir; ayrıca maddi ve manevî destekleri ile gerçekleşen etkinlikte Kuran tilaveti yapıldı. Sülalenin en yaşlısı ve yöresel deyişlerin kaynağı olan Şair Mehmet Ekinci de ağıtları ile duygulu anlar yaşattı.

Ayrıca Seyfi Bülbül’ün yanık türküleri    ilgiyle dinlendi.

Bundan sonraki etkinlikte daha geniş bir katılımın sağlanması dileğiyle coşkulu etkinlik son buldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.