TÜRK EĞİTİM SEN 2 NOLU ŞUBE’DEN 8 MART ETKİNLİĞİ

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Ramazan Sıdar, “Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir; Kadınlara ancak aşağılık kötü insanlar zarar verir” dedi.

TÜRK EĞİTİM SEN 2 NOLU ŞUBE’DEN 8 MART ETKİNLİĞİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.03.2022
A+
A-

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Ramazan Sıdar, “Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir; Kadınlara ancak aşağılık kötü insanlar zarar verir” dedi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe sendika üyeleri katıldı.

Etkinlik, Kayseri 2 Nolu şubesin çalışmalarının slayt gösterileri ile başladı. Daha sonra Kayseri Türk Eğitim sen 2 Nolu Şube Kadın Komisyonları Başkanı Meliha Yalçın bir konuşma yaptı.

Yalçın, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına her zaman güvenmiştir. Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atmıştır. Türk kadınının haklarını elde etmeleri sürecinde asıl önemli dönüm noktası Kurtuluş Savaşı’dır.“Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını gibi emek verdim diyemez. Belki erkeklerimiz memleketi istila edenlere karşı süngüleriyle düşmanın süngülerine göğüslerini germekle düşman karşısında hazır bulundular. Fakat erkeklerimizin teşkil ettiği ordunun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir… Çift süren, tarlayı eken, ormandan odunu, keresteyi getiren, aile ocaklarının dumanını tüttüren, bütün bunlarla beraber sırtıyla, kağnısıyla, kucağındaki yavrusuyla yağmur demeyip, kış demeyip, sıcak demeyip cephenin harp malzemesini taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadınları olmuştur. Bundan ötürü hepimiz, bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim” der Mustafa Kemal Atatürk.Cepheler bebesi sırtında Kurtuluş Savaşı’nı kazandırmış Türk kadının kendi kurtuluşunu da sonuna kadar hakettiğine inanıyor büyük kurtarıcı… Ve onun sayesinde yüzyıllarca susmuş, susturulmuş,  soframızda yeri öküzden bile sonra gelen kadınlarımız vekil, öğretmen, hakim, doktor, subay, sporcu, sanatçı oluyor; hatta yıllar sonra dünya sahnelerinde ülkesini gururla ve özgüvenle temsil ediyor.Ey Türk kadının büyük Ata’sı! Anadolu kadını onun karakterinin özünde sakladığı özgürlük tohumunu yeşerttiğin için sana minnettardır. Sana saygısı ve sevgisi sonsuzdur. Devrin ve yüce ahlakın daim olsun! Aziz ruhun şad olsun.Başta şehit analarımız olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.” dedi.

Sendika üyelerine seslenen Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Ramazan Sıdar, “Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir; Kadınlara ancak aşağılık kötü insanlar zarar verir” dedi.Sıdar, ” Sözlerime  Peygamber efendimiz  Hz.muhammed  Mustafa (S.A.V.) şu hadisi ile başlamak isterim.Kadınlara ancak, asalet,şeref sahibi kimseler değer verir.Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür. Bizler kadınlarımızın emekleriyle güzelleşen bir dünyada yaşadığımızın farkındayız.Ve çabamız bu farkındalığı nesiller boyu aktarmak;kızlarımıza torunlarımıza daha yaşanılası aydınlık,huzurlu bir gelecek bırakmayadır.ANADIR KADIN,cennet ayakları altında NENE HATUNDUR,tarih yazar, HALİDE EDİP TİR,mücadelesi ve inancıyla  TOMRİS’TİR,yiğitliğiyle dimdik başı ve başarılarıyla  ve daha niceleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında….Öğretendir kadın,öğretmendir sizler gibi…Doğarız yemeyi,içmeyi,yürümeyi,konuşmayı öğretir.Büyüdükçe okumayı,yazmayı hem ilimde hem bilimde yol almayı öğretir.Hep verir; hayata dair aldığı ne varsa evladına,evlatlarına…Karşılık beklemeden,ödül istemeden,emek verir,umut verir.İnsanca yaşamayı yaşatmayı vicdanı merhameti azmi öğretir,inanmış başı dik nesiller yetiştirir.Başbuğlar,sultanlar,Alparslanlar,Fatihler,Mustafa Kemaller yetiştirir.  Değerli meslektaşlarım,sözlerimi daha fazla uzatıp kıymetli vakitlerinizi almak    istemiyorum.Konuşmamı noktalarken herbirinize,tüm analarımıza ve dünya kadınlarına saygılarımı sunuyor buradan sesleniyorum,  8 Mart vesiledir,sizler hergün özelsiniz” dedi.

Atatürk ve kadın konulu videonun izletilmesinin ardından Şule Yüksel tarafından hazırlanan  7 Bölge 7 Renk 7 Kuşak proje kapsamında halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinlik kadın öğretmenlerin eğlencesi ile son buldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.