YKS ne zaman, kaç gün kaldı? 2021 YKS sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’de

YKS ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından uygulanan ve üniversite hayali ile sınava girecek olan adaylar YKS tarihlerini bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ayındaki bazı sınavların ertelenmesi ile birlikte YKS ertelenecek mi, sorusu akıllara geldi. Henüz bir erteleme kararı gelmedi. Peki, YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM’de…

YKS ne zaman, kaç gün kaldı? 2021 YKS sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’de
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.05.2021
A+
A-

2021 YKS tarihleri yaklaşırken sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını bekliyor. Peki, YKS ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri açıklandı mı? Koronavirüs salgını nedeniyle YKS için erteleme olacak mı? İşte YKS ile ilgili son dakika bilgileri.

YKS ERTELENDİ Mİ?

Koronavirüs salgını nedeniyle ÖSYM tarafından alınan karar doğrultusunda Mayıs ayında yapılacak olan bazı sınavlar ertelenmişti. Sınavların ertelenmesi YKS için erteleme olacak mı sorusunu akıllara getirdi. YKS tarihleri konusunda ÖSYM’den henüz erteleme kararı gelmedi. YKS, ÖSYM takvimine göre belirlenen sürede yapılacak.

2021 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran Cumartesi 10.15’te yapılacak. 135 dk sürecek.
2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran Pazar 10.15’te yapılacak. 180 dk. sürecek.
3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran Pazar 15.54’te yapılacak. 120 dk. sürecek.

YKS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Haziran ayında uygulanacak olan Üniversite Sınavı YKS için geri sayım başlıyor. ÖSYM YKS giriş yerlerini elektronik ortamda erişime açacak. Sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Adaylar giriş yerleri belli olduğunda ÖSYM AİS aracılığıyla sınav giriş belgelerini alabilecekler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.