300 MİLYONLUK VURGUN YAPTILAR

Kayseri’de eski ismiyle Mangal 38 yeni ismiyle de AUTO 38 firmasıyla oto alım satım işi ile uğraşanlar, 300 Milyonluk vurgun yaptılar. Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla 4 kişi gözaltına alındı.

300 MİLYONLUK VURGUN YAPTILAR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.05.2022
A+
A-

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri’de eski ismiyle Mangal 38 yeni ismiyle de AUTO 38 firmasıyla oto alım satım işi ile uğraşanlar, 300 Milyonluk vurgun yaptılar. Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla 4 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşı nitelikli şekilde dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bu kapsamda  Kayseri’de eski ismi MANGAL 38 yeni ismi AUTO 38 olarak Erkilet Bulvarında oto alım satım üzerine faaliyet gösteren şirketin iki yıl önce kurularak ilk önce piyasaya güven sağladığı son aylarda yapmış olduğu ticari iş ve işlemlerde çek, senet, alım ve satım hususlarında ödemeleri aksatmak suretiyle usulsüzlük ve dolandırıcılık yapmaya başladıkları KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince  tespit edildi.

Yapılan tespit üzerine Cumhuriyet Savcısı talimatı doğrultusunda, 17/05/202günü içerisinde şüphelilerin ilimizden kaçmaya çalışırken KOM Şube görevlilerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şüpheliler kaçamadan yakalandı.

Yine yapılan değerlendirme sonunda benzer şekilde il içinden ve il dışından yaklaşık 200 müştekinin daha olabileceği değerlendirildi. Nitelikli dolandırıcılık suretiyle elde edilen haksız kazancın yaklaşık olarak 100.000.000 (Yüz Milyon TL) civarında olduğu gelebilecek müştekilerle bu rakamın 300.000.000 (Üç Yüz Milyon TL) civarında olabileceği öngörülüyor.

Konu ile ilgili toplam 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı ve adli iş ve işlemler devam ediyor.

Öte yandan düzenlenen operasyonda 787.000( Yediyüz Seksen Yedi Bin) Türk Lirası, 15.000( On Beş Bin) Euro, 1.372( Bin Üç yüz Yetmiş İki Bin) Araç Satış Sözleşmesi, 107 Adet Tapu, 70 Adet Çek, 1 Adet Ruhsatsız Tabanca ve  Ajandalar ve Dijital Materyaller ele geçirildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.