ÇETİN ARIK, İSMAİL TAMER’İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

Kayseri’deki yapı kooperatif mağdurları ve CHP Milletvekili Çetin Arık’ın gündeme getirdiği yapı kooperatiflerinde yaşanan sorunların çözümü için hazırlanan kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.

ÇETİN ARIK, İSMAİL TAMER’İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2022
A+
A-

Kayseri’deki yapı kooperatif mağdurları ve CHP Milletvekili Çetin Arık’ın gündeme getirdiği yapı kooperatiflerinde yaşanan sorunların çözümü için hazırlanan kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Söz konusu düzenlemenin mağdurların haklılığını teyit ettiğini ifade eden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, mağdurlara “yalan söylüyorlar” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e seslenerek,  “Araştırma önergemiz görüşülürken ‘Onlar yalan söylüyor, onların doğru söylediğine mi inanıyorsun?’ diyerek Kayseriliyi yalancılıkla itham eden, onları ağlatarak Kayseri’ye gönderen Sayın İsmail Tamer’i de mağdurlardan ve tüm Kayseri’den özür dilemeye davet ediyorum. Sayın Tamer, özür dile; özür dilemek de bir erdemdir.” diye konuştu.

Kayseri’’de sayıları 20 bini bulan yapı kooperatifleri mağdurlarının aylardır süren mücadelesi sonuç verdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyen, sonrasında CHP Milletvekili Arık’ın girişimleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek sıkıntılarını anlatan mağdurların talebi doğrultusunda hazırlanan yasa değişikliği TBMM’de görüşülerek kabul edildi. Kanun teklifi üzerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, mağdurları yalancılıkla itham eden AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e seslenerek, “Konu her ne kadar çevre olsa da 2’nci madde, Kayseri özelinde yapı kooperatifi mağdurlarının sorunlarının çözümüyle alakalı bir madde. Bu değişiklikle Kayseri’de sayıları 20 bini bulan kooperatif mağduru vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Tabii, bugün bu konunun bu noktaya gelmesi, bugün Genel Kurulda tartışılıyor olması çok da kolay olmadı. Biz Kayseri’de bu vatandaşlarımızla defalarca bir araya geldik. Vatandaşlarımızı Kayseri’de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya getirdik. Sonrasında, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç’la kara kışta evlerinden atılmak istenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Kooperatif mağdurlarıyla birlikte Mecliste basın toplantısı düzenleyerek konuyu Türkiye gündemine taşıdık. Araştırma önergesi verdik ama araştırma önergemiz MHP ve AKP’nin oylarıyla reddedildi.Sayın milletvekilleri, burada Kayseri’deki kooperatif mağdurları adına Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç’a ve bu kanun teklifinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabii, araştırma önergemiz görüşülürken ‘Onlar yalan söylüyor, onların doğru söylediğine mi inanıyorsun?’ diyerek Kayseriliyi yalancılıkla itham eden, onları ağlatarak Kayseri’ye gönderen Sayın İsmail Tamer’i de mağdurlardan ve tüm Kayseri’den özür dilemeye davet ediyorum.Sayın Tamer, özür dile; özür dilemek de bir erdemdir.  Tabii, bu teklif de gösteriyor ki ortada bir yalan değil, ortada ciddi bir mağduriyet var” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.