HEDEFE ODAKLANMAK

Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

Sahilde dalgın dalgın dolaşan adam ilerde bir tepecik görmüş. Merakla yaklaştığı tepeciği ayakları ile iteleyerek açmış !

Tepeciğin içinden bir cam fanus çıkmış ! Cam fanusa dikkatle baktığında içinde kıpırtılar olduğunu fark eden adam heyecanlanmış. Biraz sakinleştikten sonra cam faunusun kapağını açmış. Fanusun içerisinden süzülerek çıkan cin adama hayatını kurtardığını ve kendisinden bir dilekte bulunmasını istemiş.

Adam uzun uzun düşünmüş ve cine  “Ben Asya’da yaşıyorum ama ömrüm boyu Amerika’yı görmeyi arzu ettim . Arabamla Amerika’ya gitmek istiyorum “ demiş.

Cin şaşkınlıkla “Bunu yapamam ki , okyanusun tabanına kadar demir  ayaklar koymam ve üzerine köprü inşa etmem neredeyse imkansıza yakın . Sen iyisi mi benden başka bir dilekte bulun “ demiş.

Peki o zaman şu soruma cevap ver , demiş adam “İnsanları anlama noktasında yetersiz kalıyorum . Arkadaş ediniyorum , ona güveniyorum ancak sonunda kaybeden ben oluyorum . Dost ediniyorum ona güveniyorum , beni aldatıyor , kullanıyor , işi bitince kenara itip yoluna devam ediyor . Birini çok seviyorum ona bağlanıyorum , onun için fedakarlık yapıyorum , beni aşağılıyor , sevmediğini söyleyip terk edip gidiyor ! Ben neden insanları tanıyamıyorum ! Tanıyabilmek için ne yapmalıyım , nasıl davranmalıyım ! Bu hususta bana yardımcı olmanı istiyorum ! “ der.

Bu istek karşısında şaşkına dönen cin adama şöyle söyler , “Yapmamı istediğin köprü tek yönlü mü , çift yönlümü olsun “ der !

Farkında mısın Dostum?

İnsanların düşüncelerim, bakış açıları , sorunları çözme biçimleri farklı farklıdır! Her insan aynı şeyi düşünüp , aynı şeyi aynı biçimde yaşayamaz .

Tüm insanları aynı şekil ve biçimde motive edip aynı sonuca ulaşamayız , aynı başarıyı elde edemeyiz !

Yapmamız gereken kişiye müşahhas hedefler belirlemek , bu hedefe ulaşabilmesi için motive etmemiz gerekir.

Daha açık bir ifade biçimiyle , bireysel başarı ve motivasyon teknikleri geliştirmeliyiz . Aksi halde ortaya koymak istediğiniz şablonun içinden cin dahi çıkamayabilir

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.