GÖKHAN ÜLKE’DEN ANKARA KUŞU’NA CEVAP

Sosyal medya sitelerinde yer alan ‘Ankara Kuşu’ isimli gizli bir hesap, Melikgazi Belediyesinin personeline imzalattığı ‘Personel gizlilik taahhütnamesini’ belediyede farklı bir olaylar yaşanıyormuş gibi aksettirmesine Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Av. Gökhan Ülke yanıt verdi. Ülke, “Bilindiği üzere Kişisel Verileri Koruma Kanunu şirketleri ya da kamu kurumlarını korumak için değil aksine kendi bünyelerinde çalışanları ve bu kurumlarda bilgileri bulunan vatandaşları korumak için yürürlüğe girm

GÖKHAN ÜLKE’DEN ANKARA KUŞU’NA CEVAP
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.12.2021
A+
A-

VATANDAŞLARI KORUMAK AMAÇLI BİR TAAHHÜTNAME

Sosyal medya sitelerinde yer alan ‘Ankara Kuşu’ isimli gizli bir hesap, Melikgazi Belediyesinin personeline imzalattığı ‘Personel gizlilik taahhütnamesini’ belediyede farklı bir olaylar yaşanıyormuş gibi aksettirmesine Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Av. Gökhan Ülke yanıt verdi. Ülke, “Bilindiği üzere Kişisel Verileri Koruma Kanunu şirketleri ya da kamu kurumlarını korumak için değil aksine kendi bünyelerinde çalışanları ve bu kurumlarda bilgileri bulunan vatandaşları korumak için yürürlüğe girmiştir.” ifadelerini kullandı.

Twetter kullanıcısı ‘Ankara Kuşu’ Melikgazi Belediyesinin personele imzalattığı ‘Personel Gizlilik Taahhütnamesini’ sosyal medyadan paylaştı ve “Sn Başkan, belediye personelinize 10 yıllık sözleşme imzalatıyormuşsunuz. Hiçbir şekilde belediye hakkında konuşmak, paylaşmak, evrak vs yayınlamak yasakmış. Ne iş? Gülümseyen gözler ile sırıtan yüz ifadesi ” notu ile paylaştı. Sosyal medya kullanıcısı aynı zamanda Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu da gönderisine etiketledi.

Bu paylaşıma ise Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Av. Gökhan Ülke yanıt verdi. Ülke, “14.12.2021 tarihinde bir kısım sosyal medya hesabında Melikgazi Belediyesi tarafından , çalışan personellerin kurum içerisinde edindikleri bilgileri 3. kişiler ile paylaşmasını önlemeye yönelik  6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında  hazırlanan taahhütnamenin farklı bir amacı varmışçasına paylaşıldığını görmekteyiz. Bilindiği üzere Kişisel Verileri Koruma Kanunu şirketleri ya da kamu kurumlarını korumak için değil aksine kendi bünyelerinde çalışanları ve bu kurumlarda bilgileri bulunan vatandaşları korumak için yürürlüğe girmiştir. Şöyle ki; Belediyeler bünyesinde , kendi sınırları içerisinde ikamet eden çok sayıda kişinin emlak borcu , tapu bilgileri , vatandaşlık numaraları gibi özel bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin muhafaza edilmesi belediyeler açısında birer yükümlülük teşkil etmektedir. Vatandaşlara hizmet şiarı ile çalışan Melikgazi Belediyemiz  habere konu taahhütname ile  vatandaşların hukuki güvenliğini sağlamaktadır. Bu haber ile Melikgazi İlçesi sınırlarında ikamet eden ve Melikgazi Belediyesinde kişisel verileri bulunan her bir vatandaşın hukuki güvenliğinin emin ellerde olduğu da tescillenmiştir.  Kamuoyuna saygı İle duyurulur.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.