21.ASIRDA TÜRK RÖNESANSININ ÖNÜNDEKİ SOSYAL ENGELLER

Millet Derneği Kayseri Şubesi tarafından 31 Aralık 2022 Cumartesi günü dernek konferans salonunda yoğun bir katılımla,Türk Rönesansının önündeki sosyal engeller konulu konferans verildi. Konferansı eğitimci,ressam Sabit Aydın sundu. Derin ve güzel bir araştırma sonucu, kaynaklar gösterilerek bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar zevkle, heyecanla dinlediler. Özetle şunlar dile getirildi: Batı Medeniyeti insanın ruh ve manevi dünyasını ihmal ettiğinden […]

Yayınlama: 02.01.2023
A+
A-

Millet Derneği Kayseri Şubesi tarafından 31 Aralık 2022 Cumartesi günü dernek konferans salonunda yoğun bir katılımla,Türk Rönesansının önündeki sosyal engeller konulu konferans verildi.

Konferansı eğitimci,ressam Sabit Aydın sundu. Derin ve güzel bir araştırma sonucu, kaynaklar gösterilerek bilgiler paylaşıldı.

Katılımcılar zevkle, heyecanla dinlediler. Özetle şunlar dile getirildi:

Batı Medeniyeti insanın ruh ve manevi dünyasını ihmal ettiğinden başarısız oldu,uzatmaları oynamaktadır, insanlığın yeni bir barış medeniyetine ihtiyacı var.Bu ihtiyacı Türk ve İslam Rönesansı (yeniden diriliş) karşılayabilir, ancak bazı sosyal engeller var.

Bunları şöylece sıralamamız mümkündür;bir medeniyet bakışına sahip Türk Milli aydınları ve Türk entelektüeli yetiştirilmeli,toplumsal adalet sağlanmalı,siyasi katılım tabana yayılmalı,millet üretime yönelmeli,savurganlık ve israf bitirilmeli,hukukun üstünlüğü sağlanmalı,kanunlar herkese adil uygulanmalı, STK’lar ve cemaatler bu düşünce bazlı çalışmalar yapmalı,devletin menfaatlerini kendi menfaatlerinin üstünde görmeli,Türk milli zenginleri medeniyet odaklı,sanat ve bilimi desteklemeli,milletin geçim derdi olmamalı,ekonomik sıkıntılar yaşamamalı,terör olayları kökten bitirilmeli,bağımsızlık,iffet ve namus duyguları en üst seviyede olmalı,toplum bilgi toplumu haline getirilmeli,sahte postmodern hakimiyet bertaraf edilerek,ahlaki sorunlar derhal çözülmeli,akıl iman ile uzlaşmalı,ruh sağlığı yeniden değerlendirilmelidir,dini hayatımızda şekli anlayıştan vaz geçilmelidir.

Dua yapılarak bu dilek ve temennilerle toplantı bitirildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.