MERHAMET ELÇİLERİ BAYRAMDA YOLLARDA

Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Müslümanların iki bayramından biri olan Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Nasip olur ise 16 Haziran Pazar günü Bayramın 1. gününü idrak edeceğiz.

4 gün sürecek Kurban Bayramı 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Bu yıl bayramın sonundaki iki günde hükümet tarafından resmi tatil ilan edilince bayram tatili 14 Haziran cuma gününden başlamak üzere 9 gün oldu.

Bayramda mali imkanları yerinde olan Müslümanlar vacip ibadet olan kurban kesme ibadetini yerine getirecek aynı zamanda eşi dostu akrabaları ile bayramlaşarak Müslüman bir millet olmanın güzelliklerini yaşayacaklar. Bir kısım Müslümanlar bu güzellikleri yaşadıkları,ikamet ettikleri yerlerde yaşayacaklar bir kısmı da imkanları el veriyor ise memleketlerine giderek yaşayacaklar. Tüm bu güzellikler yaşanırken dünyada zulüm gören açlık, susuzluk, yoksulluk çeken Müslümanları da dualarından ve kurban yardımlarından mahrum bırakmayacaklar.

Bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik imkanlar göz önüne alındığında kurban kesen Müslüman kişi sayısında ve kesilen kurban sayısında bir azalma olacak gibi görünüyor. Bir kısım insanımız kurbanlarını kendileri keserek dinimizin emrettiği gibi tasarruf ederken birçok insanımız da kurbanını gerek yurtiçi gerekse yurt dışında bağış yolu ile kestirerek muhtaç insanlara ulaştırmayı tercih ediyorlar.

İyilik elçileri diyeceğimiz insani yardım kurumlarımızın temsilcileri yurt içinde olduğu kadar yurt dışında dünyanın birçok coğrafyasına giderek aldıkları bağış kurbanları sahibi mazlumlara ulaştırmak için bayramda yollarda olacaklar.

Kızılay’ından İHH’sına, Verenelinden İyilikder’ine, Erciyes Fenerinden İDDEF’ine, Ribat Vakfı’ndan Yardımeline sayısız yardım kurumlarımızın iyilik elçileri tanımadıkları coğrafyalardaki kardeşlerine ulaşmak için şu an yollara düştüler bile.

Kamçatadan Açe’ye, Kongo’dan Nijer’e, Filistin’den Kırgızistan’a,Kosova’dan Makedonya’ya, Filistin’den Azerbaycan’a sayısız coğrafyada milyonlarca Müslüman, kardeşi ile bayramda tanışmak, kucaklaşmak, kurban hediyelerini onlara ulaştırarak Türkiye’nin iyilik elçisi olmanın hazzını yaşayacaklar. Bu insanları tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum.

Mübarek Kurban Bayramında aklı selim Müslümanların başta Gazze’de 9 aydan bu yana acımasızca İsrail katliamına maruz kalan Filistinli Müslümanları, Doğu Türkistan, Myanmar, Sudan, Somali, Kırım, Ukrayna, Hindistan ve diğer coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizi dua ve gönüllerimizden uzak bırakmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Müslüman bir toplum olmamıza rağmen Kurban Bayramını Müslümanların bayramı olarak değerlendirme yerine İslami hayattan uzak her türlü yaşantının sergilendiği beldelerde tatil yaparak geçiren kardeşlerimize de Allah feraset, basiret versin diye dua edelim inşallah.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.