ARTIK DEPREMLERE “BEKA” MESELESİ OLARAK BAKILMALIDIR…

Deprem kuşağında olan Türkiye’de depremlere artık” beka meselesi” olarak bakılmalı ve ona göre gerekli tedbirler alınmalıdır. Aynı zamanda bir an evvel bilgi kirliğini bertaraf edecek tedbirler derhal alınmalı,önüne gelen herkes konuşmamalı,korku, endişe, tedirginlik,gelecek kaygısını tetiklememeli,göç,tahliye ve memleketini terk etme gibi duyguları canlı tutma yolları kapatılmalı,pandemi döneminde olduğu gibi bir “bilim kurulu” kurulmalı,herkes de bu kurulun […]

Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

Deprem kuşağında olan Türkiye’de depremlere artık” beka meselesi” olarak bakılmalı ve ona göre gerekli tedbirler alınmalıdır.

Aynı zamanda bir an evvel bilgi kirliğini bertaraf edecek tedbirler derhal alınmalı,önüne gelen herkes konuşmamalı,korku, endişe, tedirginlik,gelecek kaygısını tetiklememeli,göç,tahliye ve memleketini terk etme gibi duyguları canlı tutma yolları kapatılmalı,pandemi döneminde olduğu gibi bir “bilim kurulu” kurulmalı,herkes de bu kurulun açıklamalarına itibar edip ciddiye almalıdır.

Bu kurula işin ehilleri alınmalı,siyasi mülahazalar terk edilmeli,farklı düşünce sahiplerine de yer verilmelidir.

Bilimden uzak ve asılsız haberler kaçışları ve göç etmeleri artırır;işte Hatay,Adana,Adıyaman,Malatya,Kahramanmaraş,Gaziantep hareketliliği buna örnektir.İstanbul ,Marmara deprem hazırlıkları çok ciddiye alınmalı, fısıltı gazeteleri buna önayak olmamalı,bu güzel şehirlerimiz boşaltılmamalıdır.

Buralar tarımın ve hayvancılığın yapıldığı alanlardır,turunçgillerin yüzde altmışı bu illerde yetiştirilir,bir çok fabrika bu 11 ilde üretim yapmakta,istihdama katkı sağlamaktadır.

Bu illerde;belediyeler,kamu kurum ve kuruluşları,işyerleri,fabrikalar açık tutulmalı,normal hayata dönülmelidir. Depremler canımızı acıtsa da,ciğerlerimizi dağlasa da hayat devam ediyor

Hem acımızı çekip hem de yaraları saracağız,necip ve aziz Türk Milleti depremlerin enkazından yeniden titreyip kendine gelecek,bir olacak,iri olacak,tek yürek olacak ve tarihi misyonunu yeniden üstlenecektir.

Bu feci afeti,adeta küçük kıyameti yaşayan ülkemiz ve milletimiz gereken dersleri alacak bu musibet de atlatacaktır. Afet yerlerine derhal,hızlı,etkili,bilgili,hazırlıklı müdahaleler için “taş yerinde ağırdır” görüşünden hareketle riskli mahallelerde afetlere müdahale edecek birimler kurulmalıdır.

Kurulan “afet yönetimi politikalar kurulu” tekliflerimizi ciddiye almalı,çok yaygın birimler kurulmalıdır,çünkü ilk 12 saat çok can kurtarır bunu acı da olsa öğrendik.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.