BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYEM, AZİZ MİLLETİM !

6 Şubat 2023 saat 04.17 gece uykunun tam derin anı ve Kahramanmaraş merkezli 7.4 şiddetinde depremle yataklarımızdan, fırlayıp kalktık. Bu merkeze yakın iller; Gaziantap, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Adıyaman  ve Siirt en fazla hasar gören iller oldu. Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Ankara, Kastamonu, Yozgat , Elazığ ise depremi çok şiddetli hissetti […]

Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-

6 Şubat 2023 saat 04.17 gece uykunun tam derin anı ve Kahramanmaraş merkezli 7.4 şiddetinde depremle yataklarımızdan, fırlayıp kalktık. Bu merkeze yakın iller; Gaziantap, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Adıyaman  ve Siirt en fazla hasar gören iller oldu. Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Ankara, Kastamonu, Yozgat , Elazığ ise depremi çok şiddetli hissetti sokaklara döküldü ,depremin geçmesini beklerken,öğlen namazından çıkışta daha şiddetli ikinci deprem oldu.
7.7 ve arkasından 7.6 şiddetinde yeni bir sarsıntı milleti çok korkuttu ve evlerini terk edip sokaklara veya toplanma alanlarına koştu,aynı zamanda çok şiddetli kar yağışı da bir taraftan devam ediyordu,milletin bir kısmı arabalarına sığındı,bir kımı ise bağ evlerine gitti veya yakın akrabalarına,köylere gitti,geceyi ise camilerde,müsait okullarda,belediye tesislerinde,spor salonlarında,çok az kişiler ise evlerinde nöbetleşerek sabahladılar,bu arada artçı depremler ise devam etti,bir müddet daha devam edeceği uzmanlar tarafından bildirildi.Yazımı yazdığım ana kadar resmi rakamlara göre;3419 can kaybı 20 bin 534 yaralı olduğu 5bin 755 bina yıkıldığı 243 artçı deprem olduğu  açıklandı,bu sayıların ne yazık ki artacağı ifade edilmektedir,en fazla can kaybı ise Hatay’da oldu. Necip milletimiz ülkenin her yanından deprem bölgesine yardıma koştu devlet yaraları sarmakta bütün imkanlarını seferber etmektedir,7 gün milli yas ilan edilmiş,tüm okullar 1 hafta tatil edilmiş,81 ilde 90 bin camide selalar okundu.Yurt dışından bir çok ülke yardım edeceğini bildirmiş ve gelmeye başlamıştır.Yüce Allah memleketimize ,milletimize böyle felaketler bir daha yaşatmasın!,bizlere bu felaketlerden ibret alma,kendimize Müslümana yakışan hayat sürmeyi,hatalarımızdan dönmeyi yüce Allah nasip etsin,yöneticilerimize depremlerden daha etkili korunma tedbirleri almaları için feraset ve basiret versin.Aminn..

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.