LGS TERCİH SÜRECİ VE ÖNERİLER

Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Liselere giriş sınavı sonuçları açıklandı. Velilerde ve öğrencilerde açıklanan puanlara göre hangi okullara yerleşebilecekleri telaşı başladı. Üniversite sınavlarında hedeflenen puanları elde edememe durumu ortaya çıktığında tekrar deneme imkanı bulunmaktadır. Fakat 8.sınıfların merkezi sınavla öğrenci alan proje okullarına yerleşme süreci tek aşamalı ve tekrarı olmayan bir yerleştirme sürecidir.

Öğrenciler 28 Haziran – 17 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler. 8. Sınıfı tamamlayan ve liselere kaydolmak isteyen tüm öğrenciler yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih etmek zorundalar. Zira yerel yerleştirmeleri tercih etmeyen öğrencilere merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okulların ekranı  açılmayacak.

Bu yıl Türkiye genelinde LGS’yegiren  352 öğrenci tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi olmuşlardır. Öğrencilerin sınav sonuçlarında hem Türkiye geneli yüzdelik dilim hem de il geneli yüzdelik dilim belirtilmiştir. Yerleştirmeler Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapılmaktadır. İl geneli yüzdelik dilimi öğrencinin sınava girdiği ildeki sıralamasını göstermektedir.

İyi bir üniversitenin yolu iyi bir liseden geçmektedir. Kendi başarı geleneğini oluşturan liselerde hem müfredat takibi hem de akademik çalışmalar daha nitelikli olmaktadır. Dolayısı ile öğrenciler ve veliler fen liselerini ve başarılı Anadolu Liselerini kazanmak için büyük bir yarışın içerisindeler.

Öğrencilerin tercihlerini yağarken kendi yaşadığı merkezin dışındaki okulların pansiyon durumunu araştırmaları gerekmektedir. Zira her okulun pansiyonu olmadığı gibi bazı liselerin sadece kız öğrenciler için pansiyon imkanının olduğu bilinmektedir. Mağduriyetlerin yaşanmaması için tercih edilecek okulun şartları ve eğitim sürecindeki yaşanmışlıkları dikkatlice incelenmelidir.

Proje İmam Hatip Okulları iyi bir liseye yerleşmek isteyen öğrencilere çok farklı alternatifler sunmaktadır.  Kartal Anadolu İmama Hatip lisesi ve her şehirde kendini kanıtlamış proje İmam Hatip Liseleri hem fiziksel yönden hem de öğrencilerin akademik, kültürel bakımdan donanımlı yetişmeleri için özel imkanlar sunmaktadır. Proje İmam Hatip Liseleri İngilizce, Arapça hazırlık sınıflarıyla, kalabalık olmayan sınıflarıyla ve öğretmen kadrosunun kalitesiyle öğrencilerin rağbet ettiği liseler arasında yer almaktadır.

LGS’de Hangi Dersler Öğrencileri Zorladı?

LGS sınavında 8. Sınıf müfredatından sorular sorulmaktadır. Fakat bir öğrencinin ilkokuldan başlayarak ortaokul kademesinde tüm sınıflarda başarılı olması LGS’de başarıyı getirmektedir. Sadece 8. Sınıf konularına çalışarak başarı elde etmek neredeyse imkânsız.

Her sene sınav sorularının zorluğu tartışma konusu olur. 2024 LGS sınavında Türkçe branşında öğrencilerin daha çok zorlandığı ifade edilmektedir. Öğrencilerin kitap okumaları, sosyal medya ve dijital alemin sığ dünyasından uzaklaşmaları sorulan sorularla önerilmektedir. Yani edebi yönü kuvvetli eserler okumaya, düşünmeye, muhakeme etmeye, metinler arasında çoklu bakışa sahip olmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Düzenli okuyan, gündemi ve günceli takip eden, edebi ve felsefi metinlere aşina olan, okuma, anlama, yorumlama ve sentez yapabilme becerisine sahip öğrenciler sınavdan başarıyla çıkabilmektedir.

Liselere kaydolacak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.