MİTİNGLER BİTTİ ŞİMDİ NE OLACAK

Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

Tek başına bir ümmet olan, İsmail Haniye 31 Temmuz 2024, günü İran’da MOSSAD, ABD ve diğer işbirlikçileri tarafından suikastla şehit edildi.Ve sonrasında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede gıyabi cenaze namazları kılındı ve mitingler yapıldı.

Katılım nüfus oranlarına göre pek yüksek olmasa da coşkulu Mitingler yapıldı. Sloganlar atıldı. Öfke kusuldu. Kahrolsun İsrail. Kahrolsun Amerika. Ve sonra her olay sonrası olduğu gibi mitingler yerini sessizliğe ve unutulmaya bıraktı… Böyle mi olmalıydı! Tabi ki hayır!

“Soykırımı unutma unutulan soykırım tekrarlanır” İslam dünyası başta soykırımlar olmak üzere hep unuttu. Dolayısıyla katliam ve soykırım başta olmak üzere çok acı veren olaylar unutuldu. Miting yapıldı. Evlere dönüldü. Yapılmasın mı? Elbette yapılsın.

Bir Çin atasözü der ki; “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’

 “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın. Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit. Bir kez ürün verir ekersen tohum. Bir kez ağaç dikersen on kez ürün verir. Yüz kez olur bu ürün eğitirsen halkı. Balık verirsen bir kez doyurursun halkı, Öğretirsen balık tutmasını hep doyar karnı.”

İlk benzinli otomobil,benzinle çalışan motora sahip ilk otomobil 1885 yılında Alman mühendis Karl Benz tarafından icat edildi. Müslümanlar düşmanları kınamakla meşgulken.

Wright kardeşler, havadan ağır sürdürülebilir ilk kontrol edilebilir ve motorlu uçuşu 17 Aralık 1903’te gerçekleştirdiler; Müslümanlar düşmanları telinle meşguldü.

Tank ilk defa Birleşik Krallık tarafından I. Dünya Savaşı sırasında geliştirilmiştir. İlk tank İngiliz Ordusu tarafından 6 Eylül 1915 tarafından test edilmiştir.Müslümanlar düşmanları kınamakla meşguldüler.

Televizyon 1923 yılında, İngiltere’de icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü 1926 yılında yayımlanmıştır. Müslümanlar işgalcileri mitinglerle kınamaktaydılar.

 

İlk BilgisayarAmerika’da1947 yılında yapılmış. Müslümanlar kendileriyle meşgul.

1950’li yılların başında Alan Turing’in “Makineler Düşünebilir Mi?” sorusuyla makine öğrenmesi kavramı ortaya çıkmış, Bilgisayar Bilimci ve Bilişsel Bilimci “John McCarthy”tarafından “Yapay Zekâ” terimi ilk kez düzenlenen yapay zekâ konferansı olan “Dartmouth Konferansı’nda” 1956 yılında kullanılmıştır. Müslümanlar darbelerle meşgul. Ve yapay zeka gündemlerine 21 yy.da girdi.

Sputnik 1, Dünya’nın ilk yapay uydusu. Sputnik serisinden ilk uzay aracı. SSCB tarafından 4 Ekim 1957’de yörüngeye oturtuldu. Müslümanlar kahrolsun komünizm mitingleriyle meşguldü.

ABD, İsrail, Fransa vd. ortaya koyduğu soykırım; mitingler ve öfke kusmayla son bulmamalı ve geçiştirilmemelidir. Unutulmamalıdır. Unutulanlar tekrar ediliyor. Yazarlar ve çizerler mutat bir şekilde soykırımı gündemde tutmalılar. Sivil toplum örgütleri yıllık sürdürülebilir planlarına ve müfredatlarına Filistin ve mücadelesini koymalılar. Yerel yönetimler ve devlet milli güvenlik ve insan hakları çerçevesinde: soykırımı ve sonuçlarını gündemlerine almalıdır.

Müslümanlar ve vicdan ayaklanmasını gerçekleştirenler; acıyı pazarlamaktan vazgeçmeliler. Yapmadıkları şeyleri söylememeliler. Sorunu ortaya koyanlar çözümlerini de sunmalılar. Ekranlarda boy, meydanlarda söz ve salonlarda ahkam kesenler; Eylemsiz söz yalancılıktır.

Buğday,

Ağaç,

İnsan…

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.