Eğitim kamuoyu okulların kapanması ve öğretmen yer değiştirme işlemlerinin başlamasıyla yoğun günler yaşamaya başlıyor. Öncelikle öğretmenlerin yer değiştirme takvimi açıklandı. Buna göre il içi isteğe bağlı yer değiştirmeler 4-8 Temmuz’da başlayan süre. 23 Ağustos’ta sona erecek. Bu uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığının rutin uygulamaları fakat özellikle eğitim camiasının bazı talepleri var. İl içi yer değiştirme atamalarında […]
Eğitim kamuoyu okulların kapanması ve öğretmen yer değiştirme işlemlerinin başlamasıyla yoğun günler yaşamaya başlıyor. Öncelikle öğretmenlerin yer değiştirme takvimi açıklandı. Buna göre il içi isteğe bağlı yer değiştirmeler 4-8 Temmuz’da başlayan süre. 23 Ağustos’ta sona erecek.
Bu uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığının rutin uygulamaları fakat özellikle eğitim camiasının bazı talepleri var. İl içi yer değiştirme atamalarında öğretmenler sıranın işletilmesini özellikle istemektedir çünkü normal yer değiştirmelerde illerdeki boş okulların çok az bir kısmı açık olarak ilan edilmektedir. Bu durum, 300-400 puan olmasına rağmen ilçelerden şehir merkezlerine gelemeyen eğitimciler ordusunu ortaya çıkarmıştır. Tüm boş kadrolar özür grubuna tahsis edilmektedir.
Elbette özür grubu öncelenmeli fakat Milli Eğitim Bakanlığının çalışanların neredeyse yarısı bu özür grubuna dahil değil, böyle olunca 300- 400 puanla şehir merkezindeki bir okula gelemeyen bir öğretmen yerine özür grubu ile 50 -60 puana sahip bir öğretmen gelebiliyor. Bu durum eğitimciler arasında ciddi rahatsızlıklara sebep oluyor. Mevzu önemli ve bu sese mutlaka kulak verilmeli.
UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BELGE TOPLAMA SORUNU
Memur-sen ve Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan 6 Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde uzman öğretmenlik çıkartılmıştı. 10 yılını dolduran öğretmenlerin sınava girebileceği ifade edilmişti daha sonra yayınlanan yönetmelikle eğitim ve yönetim hizmetleri anlamında sertifikaların toplanması gerektiği ifade edildi. Yapılan çalışmalar MEBBİS sistemi üzerinde zaten varken böyle bir belgelendirme çalışması yapılmalı mıydı?
LGS SINAVI VE SORULARIN ZORLUK DERECESİ
LGS birmilyon 300 bin öğrencinin katılımı yapıldı. Bir önceki hafta bu köşede matematik fobisi oluşmasın şeklinde bir köşe yazısı paylaşmıştık. Yapılan sınavda eleyici soruların matematik Türkçe ve fen branşlarına yayıldığı görüldü. Bu anlamda kamuoyunun bu taleplerini dikkate alan sınav komisyonuna teşekkür ediyorum Zira bir dersi çok önceler diğer dersi çok önemsizleştirirsiniz. Artık öğrencilerimiz şunu gördü Türkçe, Fen bilimleri, matematik ana branşları ve tarihi din kültürü gibi diğer yan branşların tamamına çalışarak LGS de istenilen başarı elde edilecek.
3600 meselesi son 4-5 yılın bir numaralı meselesi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu yaptığı açıklamada 5 milyon memur ve memur emeklisine kapsayacak bir çalışma yapıldığını ifade etti. Kamu çalışanlarının beklentisi de bu yöndeydi. Zira sadece öğretmenler, polisler, hemşireler ve din görevlileri ile sınırlı bir 3600 uygulaması çalışma barışına ciddi zararlar verecekti. Memur-sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın’ın günlerdir tüm kamu çalışanlarını kapsayan bir 3600 çıkarılması konusundaki çağrıları karşılık bulmuş görünüyor Kamuda çalışan herkese belli oranda 3600 ya da Tazminat kat sayılarının artırılması şeklinde talepler dile getirilmişti. Anlaşılan 3600 konusu tüm kamu çalışanlarını kapsayacak ve onları rahatlatacak bir şekilde geliyor.