YAKTIRDILAR, YIKTIRDILAR, FİŞLETTİLER

Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Bir hafta önce Kayseri’de Suriyeli muhacirlere yönelik yakma, yıkma, yağmalama içerikli saldırılar gerçekleşti.

Suriyeli engelli bir gencin Suriyeli küçük bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasına tepki olarak ortaya çıkan daha sonra provokatörler tarafından sosyal medyada yaygınlaştırılan olaylara provokatörlerin teşviki ile olayın yaşandığı Danişment Gazi Mahallesi dışından kamyonet ve diğer araçlarla getirilen 500’e yakın sabıka kayıtlı insan ve kandırılan 15-20 yaşlarında yüzlerce gençler dahil edildi.

Sabıkalı ve kandırılmış gençlerden oluşan gözü dönmüş gruplar hiçbir hukuk, kutsal ve kural tanımadan önceden ellerine tutuşturulan listeye göre Suriyeli muhacirlere ait ev, iş yeri, araba ve Kur’an kursları dahil her yere saldırarak yakma, yıkma, talan etme, yağmalama eylemini gerçekleştirdiler.

30 Haziran Pazar akşamı Melikgazi ilçesine bağlı Danişment Gazi Mahallesi’nde başlayan saldırı aynı akşam Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde devam etti. Bir sonraki gün de Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi’nde büyük saldırılar ve yıkımlar oldu.

  1. gün alınan ek güvenlik tedbirleri ile iyice azalan hukuksuz, adaletsiz, kutsal tanımayan saldırılar sonucu Küçük Mustafa, Aydınlıkevler, Yeşil Mahalle, Argıncık gibi mahallelerde de çok sayıda ev, iş yeri ve araba zarar gördü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre çok önceden planlanmış saldırı olacak adreslerin saldırganlara teslim edildiği anlaşılan saldırılarda hapisten çıkmış 500’e yakın çok sayıda suçtan sabıkalılar ile bir gençlik teşkilatı sempatizanı ortaokul ve lise çağındaki gençlerin kullanıldığı ortaya çıkmış bulunuyor.

Şu ana kadar 1200 civarında saldırganın yakalanıp sorgulandığı bunlardan 100’den fazlasının denetimle serbest bırakıldığı, 20’den fazlasının da tutuklandığı, yeni kamera ve video görüntüleri elde edildikçe gözaltıların artmaya devam ettiği kamuoyuna yansımış durumda.

Gözaltı ve tutuklama ya da denetimle tahliyelerde hakkında işlem yapılan şahısların büyük bölümünün gençlerden meydana gelmesi provoke edilerek kandırılıp eline sopa, bıçak ya da başka aletler verilip sahaya sürülenlerin geleceklerinin nasıl karartıldığı da ortaya çıkmış oluyor.

Zira bu gençlerin hepsi sorgulandıkça fişlendiler ve okullarını bitirip kamu görevine talip olduklarında sınavları kazansalar bile adli kayıtları bozuk olduğu için kamu görevi alamayacaklar.

O zaman bu gençler ah edecekler ama iş işten geçecek. Etraflarına bakacaklar kendilerini bugün sahaya süren geleceklerini karartan katillerini göremeyecekler.

Ne diyelim hayat boşluk kabul etmiyor. İnsan başıboş bırakılmaya gelmiyor. Sahip çıkamadığımız gençlerimizi gözünün yaşına bakmadan sahaya sürüyorlar, yaktırıyorlar, yıktırıyorlar,fişletiyorlar.Üstelik bunu hiç acımadan yapıyorlar. Yazık çok yazık.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.