ZAHİD ŞEHİT YAHYA SİNVAR

Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Yahya adını Hayy’dan alan ve canını Hayy’ya veren bir Müslüman: Yahya Sinvar. Hep yaşayacak anlamına gelen bir isim Yahya. Diri olmak, canlı olmak, var olmak yani ölüm adı verilmeyen; “ölüler demeyin onlar hep diridirler, siz nasıllığını bilemezsiniz” kervanının bir üyesi Yahya Sinvar. Çünkü o bir şehit. Aynı zamanda bir kahraman.

Herkes şehit olabilir ama o farklı bir şehit. Hayatı, mücadelesi ve ölümü örnek olan bir şahsiyet Yahya Sinvar.Yumuşak yataklarda, içine gömülen koltuklarda, yazın subaşlarında kışın sıcak odalarda ve mükellef sofralarda cennet arayan biri değil. Rahat mekânlarda kahvesini höpürdeterek cihad türkülerini dillendiren biri hiç değil.  Hele sosyal medya kahramanı hiç değil. O zahit bir şehit.

Züht kelimesinden türeyen Zahit(d) aktif hal (fail) içeren anlamınadır. Zahit beri olmaktır ama hakikate değil. Zahit ilgi duymamak, değersiz bulmak, yüz çevirmek ama haktan değil. Zahit hakikat adına; dünyaya, maddeye ve menfaate değer vermeme, rağbet etmeme, kanaatkâr olma; nefsî ve dünyevî arzuları terk etmektir. Zahit, ruhun gerçek menşeini/kaynağını (bezm-i elest) unutmayan kimsedir. Yani paranın satın alamadığı; mevki makamın, kariyer ve diplomanın aldatamadığı, korkunun korkutamadığı bir kimliktir; zahit(d).

Tank atışı ile şehit edilen Sinvar’ıncephede yıkıntılar arasında bulunması ve üzerinden çıkan eşyalar onun zahitliğine şahitlik yapan şeylerdir. “Pasaport, mendil, Kur’an-ı Kerim ya da bir hadis kitabı,  tespih, zikirmatik, el feneri, silahve çok az para.”  Zikir, tespihve Kur’an; iman, güven, cesaret, cihat ve başarı; zühd, zahit ve şehit Yahya. İnanıyorsanız üstünsünüz diyen ve meydan okuyan diri (Yahya).

 

Siyonist Yahudilere ve terörist soykırımcı İsrail’e ve onların arkasında duran küresel katillere karşı dik duran “(Sadık ve sağlam mü’minler) Öyle kimselerdir ki; bir kısım (korkak ve münafık) insanlar (onlara gelip), “Gerçekten (kuvvetli ve tehlikeli düşman olan) insanlar size karşı toplanıp (bir şer ittifakı kurdular.) Aman ha, onlardan korkun (ve kendileriyle uyuşun. Çünkü bunlarla başa çıkmanız ve başarılı olmanız imkânsızdır.)” dediklerinde, bu (tehdit ve teklifler o mü’min ve mücahitlerin) imanlarını artırıp (moral ve maneviyatlarına güç katmıştır; çünkü onlar:) “Allah bize yeter. Ve O ne güzel (ve en mükemmel) Vekîl’dir. (Biz O’nun emrinde, O da bizimle beraber olduktan sonra, O’nun izni ve iradesi dışında hiçbir güç bize zarar veremeyecektir)” diyerek (dik duran sadıklardandır).” Ayetini ete kemiğe büründüren biridir Yahya Sinvar.

Zahit şehit Yahya hayat üflemeye devam ediyor. Küresel vicdanı intifaya davet ediyor. Küresel vicdan intifada. Yunanistan’da liman işçileri, Pire Limanı’ndan İsrail’e gidecek mühimmat dolu konteynerin gemiye yüklenmesini engelledi.İşçi sendikalarının çağrısıyla toplanan işçiler, mühimmat dolu konteynerin gemiye yüklenmesine izin vermedi.Konteynerin üzerine “Katiller, limandan çıkın” yazan, “Filistin’e özgürlük” sloganları atan İşçiler, konteynerin gemiye yüklenmesine izin vermeyeceklerini ve ellerini Filistin halkının kanlarıyla boyamayacaklarını “Filistin halkının soykırımını devam ettirecek savaş mühimmatına izin vermeyeceklerini” söylediler.

Zühd sahibi olmak kazanmaktır. Zahit(d) şehit.

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.