YARALARIN SARILMASINDA BELEDİYELERİN KARDEŞLİĞİ

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 ağır ve şiddetli depremin üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçti. Ağır ve yıkıcı depremden,depremin yıktığı 11 ilin dışında komşu illerde yaşayan insanlar da psikolojik ve ekonomik olarak zararlar gördü, görmeye de devam edeceğe benziyor. Deprem sonrası iki buçuk, üç milyon insanımızın başta komşu iller olmak üzere ülkemizin farklı […]

Yayınlama: 10.03.2023
A+
A-

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 ağır ve şiddetli depremin üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçti.

Ağır ve yıkıcı depremden,depremin yıktığı 11 ilin dışında komşu illerde yaşayan insanlar da psikolojik ve ekonomik olarak zararlar gördü, görmeye de devam edeceğe benziyor. Deprem sonrası iki buçuk, üç milyon insanımızın başta komşu iller olmak üzere ülkemizin farklı bölgelerine gittiği biliniyor. Bu insanların bir kısmı devlete bağlı yurt ve misafirhanelerde barındırılırken bir kısmı da kendi imkanları ile kiraladıkları evlerde hayatlarını devam ettiriyorlar.

Depremin yaşandığı bölgelerde bir yandan tamamen yıkılan binaların yıkıntılarının kaldırılması, yıkılması gerekenlerin yıkılıp molozların kaldırılması işlemleri de bütün hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken çadır kentlerin, konteyner kentlerin kurulması, konteyner çarşıların kurulması, bu yerlerde hayatı normale döndürme, bölgeden ayrılanların önemli bir kısmını geriye dönmeye teşvik çalışmaları da bütün hızıyla devam ediyor.

Bölgeye yaptığımız ziyaretlerde belediyeler ve sivil kurumların yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde bölgede bir an önce hayatın normale dönmesi için büyük beklentiler içinde ve arzulu olduklarını gözlemledik.

3 hafta boyunca pazar günleri ve günübirlik yaptığımız 1. hafta Kahramanmaraş ve ilçeleri, 2. hafta Hatay il ve ilçeleri ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri ve Osmaniye il merkezine, 3. hafta Malatya, Adıyaman İl ve ilçelerine yaptığımız geçmiş olsun ve taziye ziyaretlerinde çarşı pazarın yavaş da olsa artıkaçılmaya başladığına, süratli bir şekilde çadır ve konteynerlerin yerleştirilip insanların buralarda hayata tutunmaya başladığına şahit olduk.

Gördüğümüz yerlerde hayır kurumlarının, çok farklı il ve ilçelerden belediyelerin, sivil toplum kurumlarının bölgeyi mesken edinip vatandaşın her türlü ihtiyacı için canhıraş gayret ettiklerine de şahit olduk. (Yemek, su, giysi, hijyen ve temizlik ihtiyaçlarını karşılama gibi)

İktidar partisinin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Avukat Mehmet Özhaseki’nin partisine bağlı çok sayıda belediyeyi deprem bölgesindeki belediyelerle kardeş yapıp bölgede meydana gelen zararları bu kardeşlik yolu ile çözme yoluna gitmeleri takdire şayan bir uygulamadır. Bu sayede acılar paylaşılmış, yükler azalmış, yaralar kısa zamanda sarılmış olacak.

Umarım diğer siyasi partilerimize de bu uygulama örnek olur. Onlar da yaraların sarılması için kolları sıvayıp yola koyulurlar. Atalar boşa dememişler. Anca beraber kanca beraber, bir elin nesi var; iki elin sesi var.

Selam ve dua ile

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.