SOSYALİZMİ HEDEF ALAN GENÇLİK!

 Eğitimini tamamlamak üzere olan hemen her genç; devlet kurumuna girmek, tabiri caizse kapağı garanti gördüğü  yere atmak fikrindedir.  Oysa, daha geniş imkanlı , yurt içinde ve yurtdışında işler yapan çok sayıda özel,  geniş imkanlı Türk şirketleri vardır.  Kendisini tam yetiştiremeyen, öz güveni olmayanlar özel şirkete giremiyor, cesaret  edemiyorlar.İlk hedefleri devlet kurumlarına girmektir.  Maalesef, günümüzde devlet […]

Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

 Eğitimini tamamlamak üzere olan hemen her genç; devlet kurumuna girmek, tabiri caizse kapağı garanti gördüğü  yere atmak fikrindedir.
 Oysa, daha geniş imkanlı , yurt içinde ve yurtdışında işler yapan çok sayıda özel,  geniş imkanlı Türk şirketleri vardır.
 Kendisini tam yetiştiremeyen, öz güveni olmayanlar özel şirkete giremiyor, cesaret  edemiyorlar.İlk hedefleri devlet kurumlarına girmektir.
 Maalesef, günümüzde devlet kurumlarına adım atabilmenin bir yolu da siyasi torpilden geçiyor
 Adama göre iş ayarlanıyor, kadrolar şişiriliyor, ülke ekonomisine büyük zararlar veriliyor.
 Siyasi ve oy kaygısından dolayı bu yola başvuruluyor ne yazık ki !
İdareciler bu yolu açmakla, gençler de böyle bir zihniyete sahip olmakla sosyalist sistemin devamına katkı sağlıyorlar.
Yani de halkımız sosyalist düşünceye sahip, yöneticiler de bu kapıyı açık bırakıyor.
 Dünya da çöken bir sistemin , devlet kurumlarında etkili, canlı bir kırıntı olarak yaşatılıyor olması çok garip ve düşündürücüdür.
 Geçmişten iki örnek vermek konuya yardımcı olur düşüncesindeyiz.
Yıllar önce Bursa’da bir parkta otururken, bacak kalınlığında kurumuş bir ağacı sökmek için tam  sekiz kişilik zabıta ekibi gelmişti. Oysa iki kişi bu ağacı rahatlıkla kesip  götürebilirdi, ; altı kişi fazlalık…
Yine birgün İstanbul Beyoğlu’nda sokak asfaltlanması var; arka arkaya ellerinde telsizlerle beş kişi geldi, hepsi amir; aracın döktüğü asfaltı yaşlı mevsimlik iki işçi  yama yapıyordu .
 Her iki belediye de CHP ye aitti.
 Devlet kurumlarında ihtiyaç varsa  gençler girsinler; ama hiç birine garanti verilmesin. Eğer başarısız, tembel, çalışmıyor, pasif durumda iseler; tekrar işten el çektirilme kuralı işletilmeli.
 Aslında devlet, savunma ve adalet dışındaki  hizmetleri özel işletmelere vermeli; ama karar alma, denetleme yetkisini ve düzenlemesini elinde bulundurmalıdır.
 Vatana kötülük yapmanın, sebep olmanın vebali büyüktür; fırsat vermeyelim.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.