GEÇMİŞE TAKILMAYIN !

Yayınlama: 10.10.2024
A+
A-

Garip bir hayat felsefesine sahibiz ! Ya sürekli geçmişe takılır kalırız ya geçmişi unutmak için kendimize baskı yaparız veya geçmişimizle  sürekli hesaplaşırız , sanki hesaplaşınca taşıdığımız yükten kurtulacak gibi !

Bizim derdimiz yaşadıklarımızla ilgilidir !

Hesabımız geçmişte hesabımız yaşanmışlıklarımızladır !

Oysa mücadelemiz olup bitenlerle değil gelecekte olacaklarla olmalıdır !

Farkında mısınız?

Sürekli kendimizi oyalar kendimizi kandırırız ! Meselemiz olup bitendedir , yaşanmışı değiştirme mücadelesidir oysa geçmişi yaşanmışı değiştirebilmek hiçbir açıdan mümkün değilken geleceğimizi çok rahatlıkla değiştirebilecek güce , iradiye , akla ve izana  sahibiz ! Birazcık doğru hareket etsek bilinç seviyemizi devreye soksak geçmişi değiştirmek hatasına düşmesek henüz yaşanmamış olanı geleceği şekillendirmek biçimlendirmek rahatlıkla başaracağımız argümanların başında gelir . Enteresan  bir biçimde insanlar kendilerine acımak acındırmak  ve başkalarına da bu uğurda ne büyük bir mücadele yaptıklarını göstermeyi arzu etme kandırmacası içerisindeler !

Değiştirilemeyecek  olan değişmeyecek olan geçmişte kaldı gelecekte ilerleyen zaman diliminde yapmak istediğimiz her ne varsa bize yapabileceğimiz kadar yakında duruyor !

Gerçek problemden uzaklaştıkça hedefimizden de uzaklaşırız ! Mücadele etmek geleceği şekillendirmek çokta kolay değildir bunun için bireyin kendisine güvenmesi gerekir inanması gerekir ciddi bir çaba ortaya koyması gerekir !

İnsanlar arasındaki fark olan değil  olana gösterilen tepki ile belirlenir ! dolayısıyla savaşın mücadelenin sonunda ne olduğundan çok bizim ulaştığımız sonuç karşısında ne yaptığımız çok önemlidir ! Girdiğimiz her mücadeleyi kazanabilme şansımız elbette yoktur ancak bu mücadeleyi yaparken gerçek anlamda çok ciddi tecrübe ve donanımlar ediniriz .

Bu edindiğimiz tecrübeler bilgiler birikimler hayatımızın bundan sonraki ilk adımını teşkil eder .

Eğer  geçmişe takılıp kalıp sürekli geçmişi sorgulayarak mücadeleden kaçarsak nasıl tecrübe sahibi olabiliriz nasıl bilgi birikim sahibi olabiliriz nasıl geleceğimizi olumlu bir biçimde şekillendirebiliriz biçimlendirebiliriz !

Hayat dediğimiz kavram sürekli değişir şekillenir biçimlenir iner çıkar akar ve bizi geliştirir değiştirir . 

Hayat durağan bir kavram değildir çoğunlukla hayat akışı içersinde durup düşünecek zamanımız da olmayabilir !

Geçmiş bize gelecek için ışık tutar yol gösterir elbette geçmişten ders alamayanlar geçmişin ışığını fenerli kapalı tutanlar gelecekte gidecekleri yolu kolay belirleyemezler !

Ancak sürekli geçmişte takılıp kalmak debelenmek bocalamak hayatımızı yaşantımızı bizi bloke eder  hareketsiz hale getirir ! Sürekli geçmişle hesaplaşmak geçmişten hesap sormak aslında kendimize ve geçmişimize kızgınlığımızdandır, yanlışlarımızın ,   yapamadıklarımızın hesabını sormaktır !

Oysa yapamadıklarımız  geçmişte değil gelecekte var olacaktır , onlar geleceğimiz de saklıdır  ve bizler aradıklarımızı bulmak için eylem ortaya koymalıyız ,  yani bir adım öne çıkmalıyız !

Dostlarım geçmişte takılıp kaldığınız ne varsa lütfen bırakın orada kalsın orada kalmaya devam etsin çünkü onların hiçbiri değiştirebilme şansınız yok biz geçmişte elde ettiğimiz tecrübelerle birikimlerle ileriye doğru yolumuza devam edelim . Yapacaklarımız yapılması gerekenler gelecekte bizi bekliyor ….

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.