ARAPÇAYA DEĞİL , İSLAM’A KARŞISINIZ! Yıllardır, bu ülkenin kaymağını yiyen önemli bir kesim İslam’a, İslami söylemlere, literatürlere, ritüellere, kıyafetlere asla tahammül edemediler. Kinle, nefretle, intikam hırsıyla hem dine hem de dindarlara karşı amansız bir saldırı potansiyelleri var. Özellikle Ak Parti ve sayın Erdoğan dönemiyle beraber bir normalleşme görülse de, bu kesimin aynı nefretle, kinle dolu […]
ARAPÇAYA DEĞİL , İSLAM’A KARŞISINIZ!
Yıllardır, bu ülkenin kaymağını yiyen önemli bir kesim İslam’a, İslami söylemlere, literatürlere, ritüellere, kıyafetlere asla tahammül edemediler.
Kinle, nefretle, intikam hırsıyla hem dine hem de dindarlara karşı amansız bir saldırı potansiyelleri var.
Özellikle Ak Parti ve sayın Erdoğan dönemiyle beraber bir normalleşme görülse de, bu kesimin aynı nefretle, kinle dolu olduklarını, fırsatını bulduklarında nasıl taarruza geçtiklerini gördük, görüyoruz.
Özellikle, istedikleri gibi çarpık fetva vermeyen, İslami hakikatleri hatırlatan Diyanete ve özellikle Erdoğan’ın desteği sayesinde sindiremedikleri başkan Ali Erbaş’a karşı amansız bir saldırı var; şiddetini de gittikçe artırıyorlar.
Her şey apaçık ortada; bunlar şahıslara, kurumlara, Diyanete karşı değiller; direkt İslama ve buldukları ilk fırsatta diyanet üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yükleniyorlar.
Diyanet işleri Başkanı’nın şimdiki fetvaları değil, geçmişteki yazdıkları, söyledikleri bile gündem olup, eleştiri malzemesi olarak kullanıyorlar .
” Merhaba” kelimesi Arapça; selamlaşma, hoş geldin, rahat bir ortam dilerim gibi manalara gelir.
“Selamün aleyküm”müslümanların evrensel mesajlaşma sözüdür. Kuranda ve hadislerde selamlaşmak ve selamlaşma kalıbı vurgulanmıştır .
Arapça olan merhabayı kullanıp, selamın şekline karşı çıkmanız, Arapçaya karşı bir düşmanlığınızın olmadığını gösterir.
Müslüman olanları ilgilendirir bu selamlaşma kavramı. Müslüman değilseniz istediğiniz kavramı kullanabilirsiniz.
“(Rasûlüm!) Âyetlerimize inananlar sana geldiği zaman “selâmün aleyküm de. (En’âm sûresi, âyet: 54)”
Yani selamlaşma şekli ve örneği kitabımızda var; müslümanların uyması en doğal olanıdır; Diyanet de dini selam örneğini bildirmek durumundadır.
Müslüman olan biri öncelikle selam verir. Arkasından merhaba, günaydın, iyi günler demesinde hiç bir sakıncası yoktur.
Bazı cahiller, bu selam şeklini sadece Araplara ait gibi söylemlerde bulunuyorlar. Kasıtlı değilse, cahilane bir çıkıştır. İslami bir mesajlaşma şeklidir, devamında diğer deyimleri de kullanmakta bir beis yoktur.
İsteyen bildiği şekilde devam etsin.