AVRUPALILAR TÜRKLERİ NİÇİN SEVMEZ?

Eski kıta Avrupa ve bu kıtada yaşayan Avrupalılar tarihin hiçbir döneminde Müslümanları sevmemişlerdir.  Özellikle Müslüman olmanın yanında “Türk kimlikli olmak” onlar için ikinci bir sevilmezlik sebebi olmuştur.  Şimdi aşağıda , Avrupalılar Türkleri niçin sevmez? Sorusuna cevap verecek bir tarihi anekdotu siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.             Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıkan İstanbul Üniversitesi profesörlerinden […]

Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

Eski kıta Avrupa ve bu kıtada yaşayan Avrupalılar tarihin hiçbir döneminde Müslümanları sevmemişlerdir.  Özellikle Müslüman olmanın yanında “Türk kimlikli olmak” onlar için ikinci bir sevilmezlik sebebi olmuştur.  Şimdi aşağıda , Avrupalılar Türkleri niçin sevmez? Sorusuna cevap verecek bir tarihi anekdotu siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

            Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıkan İstanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asıllı Prof. Fritz Neumark talebelerinden birinin: “ Avrupa bizi neden sevmez Hocam ?” sualine şu cevabı verir:

-Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin ve Vatikan’ın Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücresine sinmiştir. Sebeplerine gelince:

1- Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama faraza laik olmak şöyle dursun. Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.

2- Sizler yani Türkler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeğin farkındadırlar.  “Tarihten Türk çıkarılırsa orta da tarih kalmaz.” Osmanlı tarihi tam olarak tarihe çıkarılırsa bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.

3- Avrupa’nın pazarı idiniz, şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız.

4- En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

5- Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordularına mezar ettiler.

6- Sizi Silah ile yenemeyenler sizleri kendilerine benzeterek, aile yapınızı bozarak üzerinizde hâkimiyet sağladılar. Önce giyiminizden hayat tarzınıza kadar hatta müziğinize varıncaya kadar bozdular. Ahlaki değerlerinizi, namus anlayışınızı olumsuz yönde etkilediler ve sulandırdılar. Buda yetmiyormuş gibi sizi kendi içinizde birbirinize vurdurmaya ve bölmeye başladılar.

7-  Selçuklu ve bilhassa Osmanlı İslamiyet uğruna her şeyini feda edip vermeseydi (Osmanlı veren eldir), İslamiyet bugün belki sadece Hicaz’da yani Arabistan’da varlığını devam ettirebilirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlarda İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etti. Ancak, Osmanlı, Asr-ı Saadeti devam ettirdi.

8- İfade ettiğim sebeplerden kilise size hala kin kusmaya devam etmektedir.

9- ben Türkiye’ye geldiğimde iki üniversiteniz vardı. Şimdi (o zamanı kastediyor) 19 üniversiteniz var. Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı. Tarihinize bir bakın! Her medresede ilim tedrisatı var. İlk denizaltıyı Osmanlı’nın yaptığını çoğunuz belki de bilmiyorsunuz, ama Avrupa bunu çok iyi biliyor.

10- Sizler gerçek hüvüviyetinize; yani dininize, geleneklerinize, törenize ve adetlerinize döndüğünüz an Avrupa’nın Refahı ve medeniyeti yıkılır. Ama bu şartlarda çok zor gözüküyor… (Türklere karşı Haçlı seferleri)

Yukarıda Alman Profesörün öğrencilerine kendi bilgi ve tespitleri doğrultusunda yapmış olduğu açıklamalar, o günden bugüne aynen devam ettirilmektedir. Yani, her şey değişti; teknoloji, zaman ve köprünün altından çok suların aktı ama Batılının Müslüman Türk’e bakışı hiç değişmedi.”Böl-parçala ve yut”  Günümüzde ise yukarıdaki ihanetlerine yeni halkalar katarak devam etmektedirler. Avrupa birliğine uyum yasaları adı altında Birçok kanun çıkarttırarak adeta içimizi boşalttılar. Ve kendilerine benzetmede epey yol kat ettiler. Zinayı suç olmaktan çıkaran kanunu dayatarak gerçekleştirdiler. Ekonomimizi “Global ekonomiye” entegre edin dediler aynen emirleri yerine getirildi. Siyasi Kürtçülere kültürel ve demokratik haklarını verin dediler ve dediklerini fazlasıyla aldılar. Farklı inanç ve kültürlere haklarını verin dediler, misyonerlerin çalışmalarına engeller çıkarmayın dediler ve dediklerini aldılar. Daha bunlara birçok ilaveler yapmak mümkündür.  Allah bu milleti yönetenlere basiret ve feraset versin.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.