İSTİKLAL MARŞI TÜRK TARİHİNİN ÖZETİ VE MİLLİ MUTABAKAT METNİDİR

Bilindiği gibi İstiklal marşımız vatan şairi ve Kurtuluş savaşının manevi mimarı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, 12 Mart 1921 tarihinde Büyük Millet meclisi tarafından Milli marşımız olarak kabul edilmiştir. 2024 yılında 103. Kabul yıl dönümünü kutlayacağımız bugün, aziz milletimize kutlu olsun. Mehmet Akif’in ruhu şad mekânı cennet olsun. Ve yazımızı o büyük insanın şu sözüyle […]

Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

Bilindiği gibi İstiklal marşımız vatan şairi ve Kurtuluş savaşının manevi mimarı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, 12 Mart 1921 tarihinde Büyük Millet meclisi tarafından Milli marşımız olarak kabul edilmiştir. 2024 yılında 103. Kabul yıl dönümünü kutlayacağımız bugün, aziz milletimize kutlu olsun. Mehmet Akif’in ruhu şad mekânı cennet olsun. Ve yazımızı o büyük insanın şu sözüyle başlatmak istiyorum. “Allah bu Millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın.” Bütün vatanseverler ve gönüllüler bu duaya yürekten “Âmin” desin. Çünkü İstiklal marşı bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Artık ben bile yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım.”

 Mehmet Akif, Türk milletinin vicdanın ortak sesidir. O her yerde ve her şart altında Türk milletinin varlığını , milli birliğini ve bekasını korkmadan savunmuş, her türlü mandacılığa karşı çıkarak tam bağımsızlığı ve milletin egemenliğini savunmuştur. Mehmet Akif zalimleri, dönekleri, hainleri, din düşmanlarını ve millet düşmanlarını hiç sevmemiş; Onları söylemleriyle, yazılarıyla, şiirleriyle ve vaazlarıyla taşlamış yerden yere vurmuştur.

İstiklal marşı, Aziz Türk milletinintarih  destanıdır, namusudur, yeminidir ve dünyaya ilan ettiği manifestosudur. İstiklal marşımız umuttur, duadır, cesarettir, öğüttür, davettir, vasiyettir ve karanlığı aydınlatan ışıktır. O sisleri dağıtan rahmettir ve kahraman bir milletin imanını haykıran coşkulu dilidir. O, Hürriyet aşkımızdır, bayram coşkumuzdur. Vatan denen sevgiliye ilan’ı aşkımızdır. Gelecek çağlar için müjdedir. Zafer davullarının çalınmasıdır. O, kimsenin susturamayacağı zafer türkümüzdür. İstiklal marşımız bütün milletin hislerine tercüman olan dev bir eserdir. Şimdi görev sırası bizlerdedir. Yazıldığı günün heyecanıyla İstiklal marşımızı söylemek ve korumak her vatanseverin en önemli görevidir. İstiklal marşını okuyanların, her yıl 12 Martta kabul yıl dönümünü törenler yaparak kutlayanların onun mana derinliklerini ,ruhunu, harcını ve  mayasını anlayarak, hissederek yapmalarıyla mümkündür.

         İstiklal marşımızı yazan Mehmet Akif,

“Müslümanlık nerede! Bizden geçmiş insanlık bile..

 Alem aldatmaksa maksat aldanan yok, nafile!..

 Kaç hakiki Müslüman gördümse, hem makberdedir;

 Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!”  diyerek Müslümanların içine düştükleri gafletlere ve insanları aldatmalara karşı çıkmıştır.Türk milletini cephede yenemeyenler, batılılar ve sözde stratejik müttefiklerimiz; İngiltere,Amerika, Rusya, İsrail ve AB ülkeleri ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki sinsi ve bölücü hesapları hiç değişmemiştir. Bu sömürgeci, işgalci ve emperyalist devletlerAkif’in de dile getirdiği gibi devletimiz, vatanımız ve aziz milletimiz üzerinde, “böl, parçala ve yut” planını uygulaya gelmektedirler. Köprünün altından çok sular geçmiş çok şeyler değişmiş  ancak batının ülkemiz üzerindeki emelleri ve gizli planları hiç değişmemiştir.

 Bu vesile ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, onun dava arkadaşlarını, Kurtuluş savaşının askeri kahramanı Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken; Yaşasın Mehmet Akif Ersoy Misyonu, Yaşasın İstiklal marşımız !.Yaşasın büyük Türk Milleti.!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.