ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler günü aziz milletimize kutlu olsun. Çanakkale savaşı denizde ve karada olmak üzere tam 14 ay sürmüştür. Bu savaşta her iki taraftan 500.000 insan Çanakkale topraklarına gömülmüştür. Bu bir savaş değil,  ölüm pazarıdır. Dünyanın tüm çakalları, yamyamları, en acımasız silahları ve haçlı sürülerinin bir araya gelerek; dünyanın en kahpe, en […]

Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler günü aziz milletimize kutlu olsun.

Çanakkale savaşı denizde ve karada olmak üzere tam 14 ay sürmüştür. Bu savaşta her iki taraftan 500.000 insan Çanakkale topraklarına gömülmüştür.

Bu bir savaş değil,  ölüm pazarıdır. Dünyanın tüm çakalları, yamyamları, en acımasız silahları ve haçlı sürülerinin bir araya gelerek; dünyanın en kahpe, en acımasız, en zalim bir savaşı olmuştur.

Türk milleti Balkan savaşından henüz çıkmış,   kahraman insanlar onların ölüm kusan silahlarına karşı kendilerini etten kale yaparak, göğsünden ve alnından hedef olarak karşılık vermiş, parça parça et olup dağlara ve tepelere yağmış, bu vahşi saldırıyı Çanakkale tepelerinde ve Ege denizinde Haçlı sürülerini ve bütün yamyamları denize gömmüştür.

Batılıların Osmanlı devletine “hasta adam” deyip; “çöktüler, bittiler ve ölecekler” dedikleri bir zamanda Osmanlı’nın ve büyük Türk milletinin ne olduğunu; bütün olumsuzluklara rağmen, güçlü manevi değerleri ve sarsılmaz imanları sayesinde “Çanakkale geçilmez” diyerek ve ispatlayarak dünyaya bir insanlık destanı yazdıkları yerdir, Çanakkale, Türk milleti ve onun ordusunun dünyaya insanlık dersi, merhamet ve hoşgörü gösterdiği yerdir,Çanakkale, şanlı Türk ordusunun silahsıza, teslim olana, hastaya, hastaneye, kadınlara, yaşlılara ve çocuklara dokunulmayan yerdir.

Çanakkale, Müslüman Türkün insanlığa “evrensel insan sevgisini” gösterdiği yerdir,Çanakkale, komutanından neferine kadar; bilgi, tecrübe, cesaret, inanç, kahramanlık-zafer destanın yazıldığı yerdir, Çanakkale, 20 düşman askerine karşı bir neferin süngü ile çarpıştığı yerdir,Çanakkale, Türk askerinin ruh kuvvetini, asaletini ve dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan centilmenliklerin yapıldığı yerdir,Çanakkale, 253.000 genç ve vatanperver aydının toprağa verildiği yerdir, Çanakkale, milli mücadelenin başlangıcını sağlayan cesaretin ve ruhun adıdır,Çanakkale, metre kareye 6000 merminin düştüğü, her türlü imkânsızlığa rağmen, çeliğe ve mermiye karşı bedenin karşı koyduğu ve kazandığı muhteşem bir zaferdir.

Çanakkale, Anafartalar grubu komutanı Mustafa Kemal’in Anafartalar zaferini kazandığı yerin adıdır,

1.         Çanakkale;

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi…

Bed’rin aslanları ancak, bu kadar şanlı idi…

Sana dar gelemeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim seni tarihe!” desem, sığmazsın. Övgülerine mazhar olan aziz şehitlere rahmetli Akif’in gönlünden kopan ve aziz milletimize tercüman olan Çanakkale şehitlerine yazılan şiire sebep olan zaferin adıdır.

Bugün bize düşen görev ise; bu yedi düvel (devlet) neden Çanakkale’ye geldiler, ne işleri vardı? Türk milleti ve Türk ordusu onlara gözünüzün üzerinde kaşınız mı var dedi? Hayır! Bir savaş sebebi var mıydı? Hayır! Evet, o gün o haçlı sürülerinin ve müttefiklerinin tek bir hedefi vardı. Çanakkale boğazını geçmek, Müslüman Türk milletini yenmek, yok etmek ve kalanlarını da Orta Asya bozkırlarına sürgün etmekti. Bunu başaramadılar, asla da başaramazlar. Tüm Çanakkale şehitlerini  ve Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle şükranla bir kez daha anıyorum. Yaşasın Çanakkale ruhu!,Yaşasın büyük Türk milleti…

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.