Gençlik ve aile birbirini tamamlayan; biri olmazsa diğerininde olamayacağı iki kavram. İnsan türünün devamlılığı açısından; aile zorunluluktur. Dolayısıyla korunması gerekmektedir. Kariyer adına, yalnızlık adına, rahatlık adına ve nikâhsız yaşamın özendirilmesi adına; aile kurumu zedelenmemelidir. Özellikle nikâhsız ilişkiler, aileye karşı yapılan bir suikast operasyonudur. Bu nokta da yerel ve merkezi yönetimler başta olmak üzere; STK’lar üzerine […]
Gençlik ve aile birbirini tamamlayan; biri olmazsa diğerininde olamayacağı iki kavram. İnsan türünün devamlılığı açısından; aile zorunluluktur. Dolayısıyla korunması gerekmektedir. Kariyer adına, yalnızlık adına, rahatlık adına ve nikâhsız yaşamın özendirilmesi adına; aile kurumu zedelenmemelidir. Özellikle nikâhsız ilişkiler, aileye karşı yapılan bir suikast operasyonudur. Bu nokta da yerel ve merkezi yönetimler başta olmak üzere; STK’lar üzerine düşeni yapmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.
Genç ve Aileye yönelik, Kayseri’miz de; Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği, Talas Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesinin paydaşları olduğu ve Cihannüma Dayanışma Derneği Kayseri İl Temsilciliği’nin organize ettiği; ‘Gençlik ve Aile Çalıştayı’ yapıldı. Organize güzeldi, salon güzeldi, katılımcılar güzeldi ve dinleyiciler. Emeği geçen başta Cihannüma olmak üzere; tüm paydaşlara teşekkür etmek gerekir. Mutfak kısmında olanları da unutmamak şartıyla.
“İbn-ülvakt” vaktin oğlu olmak cümlesi, Müslümanların medeniyetinin harcını oluşturur. Zaman israfı, israfların en büyüğüdür. Neden bizim yaptığımız organizeler; gerek şehir gerekse ulusal düzeyde olsun zamanın da başlamaz ki! Salon oturma düzenin de; protokola yer ayrılması anlaşılan bir şey. Ancak ilk 2. 3. ve 4. sıra koltuklara oturanların; buralar akademisyenlere ayrıldı diyerek kaldırılması pekte şık olmadı. Ayrıca akademisyenlere ayrıldığını gösteren bir işaret yoktu.
Üstelik akademisyenlerle dinleyicilerin içe içe oturması daha faydalı olacaktı. Tanışmaları, konuşmaları ve tecrübe paylaşımları; çalıştayı daha da bereketli kılması söz konusu olacaktı. Nasıl mı? Benim hemen yanıma; zoolog (zooloji veya hayvan bilimi, biyolojinin, hayvanları inceleyen bir alt dalıdır.) kıdemli bir öğretim görevlisi oturdu. Tanıştık, konuştuk ve paylaştık. Kendisine Devenin yaratılışı ve rolü hakkında bir araştırmasının olup olmadığını sordum. Kur’an-ı Kerim’den “Bakmıyorlar mı deveye, nasıl yaratılmıştır!” ayetini söyledim. Aldığım cevap “şu ana kadar bu konuyu hiç düşünmedim ve araştırmadım” oldu.Ama araştıracağını ve bana döneceğini söyledi.
Yapıcı eleştiriler maliyeti olmayan danışmanlık hizmetleridir. Bunun İslami dildeki karşılığı “emri bil maruf ve nehyi anilmünkerdir.” Bu davranış yerine göre farz, vacip ve sünnettir. Çalıştayın bir kez daha nitelikli olduğunu söyleyeyim. Umarım çalıştay dijital ve kitap ortamına aktarılır. Kamuoyuna ulaştırılır. İstifade edilir.
Teşekkürler Cihannüma…