RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP

Her insanın bir tutkusu vardır. Ama her insanın öncelikle tutkusu kitap olmalıdır. Öncelikle kitap olan birey ve toplumlar diğerlerinden hep önde olmuşlardır. Şu cümleyi hemen hemen tüm seminer/konferanslarımda söylemişimdir “Kölelerde yer ama efendiler/yönetenler okur.” İster basılı isterse dijital ortamda olsun kitaplar vazgeçilmezi olmalıdır insanın. Aslında hem hakikatin hem de dinin talebidir bu. Çünkü ilk insan […]

Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

Her insanın bir tutkusu vardır. Ama her insanın öncelikle tutkusu kitap olmalıdır. Öncelikle kitap olan birey ve toplumlar diğerlerinden hep önde olmuşlardır. Şu cümleyi hemen hemen tüm seminer/konferanslarımda söylemişimdir “Kölelerde yer ama efendiler/yönetenler okur.”

İster basılı isterse dijital ortamda olsun kitaplar vazgeçilmezi olmalıdır insanın. Aslında hem hakikatin hem de dinin talebidir bu. Çünkü ilk insan ve peygamber insanın yolculuğunu kitapla başlatmıştır. Ve son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav) kitapla, peygamberlik halkasını kapatmıştır.

Nitelikli bir düşünce ve yaşam için kitaplara ihtiyaç vardır. Edilgen olmaktan kurtulup irade kılmak için kitaplara ihtiyaç vardır. Tarihe malzeme olmak değil tarihi kılmak için kitaplara ihtiyaç vardır. Mezar taşlarının üzerinde yazan “Hüv-el-Baki” yalnızca O Allah ebedi diğerleri fani; hayatımızı mezara kadar kısa ömürlü kılmamak ve O’nun erdemli konuklarından olmak için okumak…

Sözü fazla uzatmayayım. Rabbim ikram etti. On birinci kitabım yayımlandı. Kitabımın adı “Ümmetin İctima Vaktidir RAMAZAN (Oruç).” Furkan YILMAZ, Çıra Yayınlarından çıktı. İçerik ve üslup olarak; inanç ve ibadet bilincini kuşatıcı, felsefe ve sosyolojik eksenli; ruh ve nefsin tahlilleri; Ramazan’ın sadece oruç tutmayı öğrettiği değil hayata ve ötesine dair her şeyi öğrettiğini anlatan bir kitap; Ümmetin içtima Vaktidir Ramazan (oruç).

Kitap; üslup, konulara yaklaşım ve ele alış tarzı olarak farklılık içeriyor. Her satır ya da paragrafı okuyucusunu farkındalığa götürüyor. Ramazan üzerine yazılan diğer kitaplardan tamamen farklı. İlmihal içerikli bir kitap değil. Ramazan ayı üzerinden; İnsan-Allah, insan-Kitap, insan ve kendisi ilişkisini kurarak; bir kimlik inşasını hedefliyor; bu kitap. Orucun insanın arınmasında ki kaçınılmaz rolünü gözler önüne seriyor.

Yazarlar kitapları okunsun diye yazarlar. Kitabın internet fiyatı 48.00 tl. Ancak Miraç Kültür Merkezinden temin edilecek olursa 20.00 tl. Ki kitabın gelirleri hayır hizmetlerinde kullanılacaktır. Kitap internetten temin edilebilir. Ayrıca Mirac Kültür Merkezinde bilgi: 0352 221 4680 alınabilir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.