GIYABİ CENAZE NAMAZINA DAVET

Yürüyen ölülerin cenaze namazı kılınır mı? Evet! Kılınır. Ölüler de yürür mü? Evet! Yürür. Cenaze namazları kılınmalıdır. Hayat mezarına konurken onlar; verilecek telkin belki onları yaşama döndürür. Bir Cuma günü ve Cuma vaazı/konuşması. Hoca efendi vaazın/konuşmanın sonunda ”Muhterem Cemaat! Cuma namazının sonunda gıyabi cenaze namazı kılacağız. Gıyabi cenaze namazına katılalım inşallah.” Namaz bitti. Hoca efendi […]

Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Yürüyen ölülerin cenaze namazı kılınır mı? Evet! Kılınır. Ölüler de yürür mü? Evet! Yürür. Cenaze namazları kılınmalıdır. Hayat mezarına konurken onlar; verilecek telkin belki onları yaşama döndürür.

Bir Cuma günü ve Cuma vaazı/konuşması. Hoca efendi vaazın/konuşmanın sonunda ”Muhterem Cemaat! Cuma namazının sonunda gıyabi cenaze namazı kılacağız. Gıyabi cenaze namazına katılalım inşallah.”

Namaz bitti. Hoca efendi musallaya (namaz kılınan yer) çıktı ve şöyle seslendi.

“Müslümanlar! Biliyorum merak ettiniz. Gıyabi cenaze namazı kimler için kılınacak. Öldürülmüş/şehit edilmiş; Türkiye’nin savunmasında şehit (şehitlerimiz) olanlar için mi? Filistinliler için mi? Doğu Türkistanlılar için mi? Bosnalılar için mi? Afganlılar için mi? Hayır! Öldürülmüş ve şehit olanlar için değil.

Yiyip içtikleri halde; yürüyüp koştukları halde; gülüp eğlendikleri halde; çalışıp kazanıp tükettikleri halde; ruhları tükenmiş, kalpleri ve düşünceleri ölmüş, yürüyen kadın ve erkek ölüler için gıyabi cenaze namazı kılacağız. Yani yürüyen ölülere…

Evet! İslam coğrafyasında; kalpleri, vicdanları ve düşünceleri ölmüş kimselerin cenaze namazını kılacağız. Buyurun cenaze namazına”

Cemaat kendi arasında mırıldanıyordu “ufku açık bir hocaymış.” İmamın sesi duyuldu:

“Allahuekber.”

Yürüyen ölüler!

Gıyabi cenaze namazı.

Kim onlar?

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.