KAYSERİ HALKI MAZLUMA SAHİP ÇIKTI

Yayınlama: 05.08.2024
A+
A-

Hamas’ın lideri Şehit İsmail Haniye şehit düşmeden önce dünya Müslümanlarına çağrıda bulunmuştu. 3 Ağustos günü tüm Müslümanları yaşadıkları bölgelerin meydanlarında toplanmaya Gazze’ye, Filistin’e sahip çıkmaya davet ediyorum demişti.

Onun İran’ın başkenti Tahran’da menfur bir saldırıda şehit edilmesinden sonra başta Türkiye olmak üzere tüm Dünya Müslümanları bunu kendilerine bir vasiyet bildiler.

Onun şehadetinin hemen ertesi günü tüm Türkiye’de insanlar meydanlara indiler. Bulundukları şehirlerde onun için gıyabi cenaze namazları kıldılar, Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler. 2 Ağustos Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı ile 81 ilde ve tüm ilçelerde, birçok kasaba ve köyde Cuma Namazı çıkışı gıyabi namazlar kılındı, dualar edildi.

3 Ağustos Cumartesi günü tüm Türkiye’de mazlum Filistin halkına destek için halk meydanlara indi, yürüyüşler, şehit Haniye için gıyabi namazlar, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualar ile mazlum Filistin halkının haklı davasına destek verildi.

Kayseri’de de bu minvalde sivil kurumlar Filistin Dayanışma Grubu çatısı altında bir araya geldiler.

Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile Talas Caddesi’ndeki şehitlikte buluşan mazlum dostu Kayserililer saat 16.00 civarında buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar vakur bir şekilde Filistin’e destek veren sloganlar eşliğinde yürüdüler.

İkindi namazını Meydan Bürüngüz Camisi’nde eda eden kadın erkek, yaşlı genç çocuk binlerce insan namaz çıkışı cami önünde düzenlenen mitinge destek verdiler.

Buradaki programda Memur Sen ve Filistin Dayanışma Platformu adına yapılan konuşmaların ardından Diyanet Sen başkanı Ali Yıldız’ın konuşmasını takiben okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından emekli müftü Mehmet Göktaş hocanın Filistin, Gazze ve tüm İslam ümmeti için yaptığı duaya âmin dediler daha sonra cami önündeki meydanı dolduran kadınlı erkekli binlerce insan Hamas lideri Şehit İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonunda şehit Haniye’ye haklarını helal ettiler.

7’den 70’e kadın erkek, yaşlı genç binlerce insanın şehit İsmail Haniye için düzenlenen yürüyüş, konuşma, dua, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve gıyabi cenaze namazından oluşan şehit Haniye’nin vasiyet anlamındaki çağrısı ile yapılan programlar Kayseri halkının mazlumun yanında zalime karşı duruşunu da ortaya koymuş oldu.Programa emek veren ve katılan herkesten Allah razı olsun.

Not: Çok anlamlı ve katılımlı programda Kayseri milletvekillerinin belediye başkanlarının ve siyasi parti teşkilatlarının (Birkaçı hariç) halkın içinde görülmemesi dikkat çekti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.