MOBİL BAŞKAN PALANCIOĞLU

Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

İdeal ahlak kuşatıcı ahlaktır. Ve önerilen ahlak ölçülü olanıdır. Sevgi ve öfke halinde ölçülü olmaktır. Tecrübeyle sabittir ki olumsuz kabul edilen bir davranışı herkes yuhalar. Ama başarıya gelince herkes alkışlamaz. Başarı daha çok kıskanılır. Ve başarı daha çok taşlanır. Taşlar zaten imha etmek için atılır. Ama dostlardan bir kırmızı gül beklenir. Kadim geleneğimizde gül sunmak ve teşekkür etmek vardır dostlara. Doğru münekkitlik (yani iyiliği tavsiye) var bizim geleneğimizde. Dostları yalnız bırakmak yok. Hele her sokak başına; yerel ve küresel günah ve isyan tezgâhlarının açıldığı bir zaman diliminde. İyiyi ve güzeli alkışlamak erdemli bir hal olmalıdır.

Bir zamanlar bir belediye başkanı vardı; Fatih Mehmet Maçoğlu,  TKP’den 2019 yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçilmişti. Seçildi ve ülkede çok konuşuldu. Başta bizim mahalleden bir çokları güzellemeler yaptı/yazdı. Bir başka ifade ile örnek gösterdiler. Ne yapmıştı da alkışı hak etmişti. Maçoğlu’nun belediyesinin web sitesine girin ve görün neler yaptıklarını. Muhalif olmak adaletsiz olmayı beraberinde getirmez. Doğruyu alkışlamak bizim inancımızdır.

Yine Türkiye’de bazı belediyeler “vatandaşların başkanlarıyla daha rahat görüşebilmesi için belediye binasındaki makam odalarının kapılarını kaldırdılar.” Başkanlar sorun ve talepleri olan vatandaşları kapısız makam odalarında dinleyecekler. Elbette ki bu hal vatandaşlara verilen değerin göstergesidir. Alkışlanmalıdır.

Hizmet üretme noktasında Melikgazi Belediyesinin bir yarışı vardır. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Sayın Mustafa Palancıoğlu sessiz sedasız bir devrim gerçekleştiriyor. Farkında olunmasa da, görmezden gelinmese de! Bizim mahalle alkış tutmasa da. TKP’li başkana, makam kapıları olmayan belediye başkanlarına dizilen övgüler; Palancıoğlu başkandan esirgense de sayın başkan çok güzel işler yapıyor. Hizmet üretiyor.

Palancıoğlu Başkan; Mobil Başkan uygulamasıyla makam kapısını değil belediye hizmet binasını/binalarını mahallelere taşıyor. Bu uygulama seçkin bir uygulamadır. Başkan sırasıyla her mahalleyi ziyaret ediyor. Vatandaşların talep ve önerilerini alıyor. Palancıoğlu, Vatandaşların öneri ve taleplerini teknik ekibiyle birlikte değerlendirerek çözüm sağlıyor ve hizmet üretiyor.

Her mahallede herkesin ulaşabileceği bir alana ekibiyle birlikte geliyor. İster kendisine oy veren olsun isterse vermeyen; isteyen her vatandaş eline mikrofonu alarak kendisini anlatıyor. İstek, eleştiri ve teşekkürlerini sunabiliyor. Ve başkan tebessümle dinliyor ve cevaplıyor. Ekibi not alıyor.

Her başkan halkın arasına çıkamaz. Bu uygulama bir cesaret işidir. Kendine güvendir. Halkına saygıdır. Şehri ve mahallelerini yerinde görmek ve takip etmektir. Yerinde yönetmektir. Şehrini ve insanını sevmektir.

Aslında bu uygulamanın görünmeyen fakat en önemli bir boyutu vardır. Sayın Palancıoğlu Melikgazi’yi kendi makam odasından yalnızca kendi yönetmiyor. Bu Mobil Başkan uygulaması ile Melikgazi’yi halkla birlikte yönetiyor.

Sayın Başkan teşekkür ederiz. Sizi takip etmeye devam edeceğiz.

“Marifet iltifata tabidir.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.