PRENSİPLİ VE PLANLI OLABİLMEK !

Yayınlama: 17.04.2024
A+
A-

Mutlaka sizler de farkındasınız ! Günlük yaşamın kargaşası, stres dolu bir dünya, yüklendiğini sorumluluklar, yapmamız gereken kısa ve uzun vadeli işler de koyduğumuz hedefler arasında kaybolup, adeta nefes almakta zorlanmak çok mümkündür ! 

İnsan yaratılış itibarıyla böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında, kendisi için neyin daha çok veya daha az önemli olduğunu unutmaya ve olduğunu hissettiği şeyleri de ertelemeye çok daha yatkındır .

Kendime zaman  zaman şu soruyu sorarım “ senin için gerçekten önemli olan nedir ?”  Kendimi bildiğim bileli sabah çok erken uyanırım bir çok insan uykudayken ben günlük çalışmalarıma başlarım bile ! 

Yine sabahın erken saatlerinde düzenli olarak çalışırken ve kendi kendime fikir te alisi yaparken şu soruyu kendime sormayı da ihmal etmem . Kendim için neyin önemli olduğunu kendimi hatırlatmak ve hatırlamak günlük akış içersinde doğru sıralama yapmamı sağlar . 

Her gün bir çok sorumluluğu taşımama rağmen hayatımda neyin en önemli olduğunu ve enerjimi ve gayretimi en çok nereye yönetmem gerektiğini kendi kendime hatırlatır ve çevremde ilgilenmem gereken diğer insanlarla ilgili de düzenli bir programı mutlaka hazırlarım !

Hayatım boyunca bu planlı programlı ve disiplinli davranmamın inanılmaz yararlarını da gördüm günlük ve gelecekle ilgili programları düzgün yaptığımda kendimi yaşadığım an ve zaman dilimine çok daha rahat verebiliyorum, telaşlanmadan, ani reaksiyonlar ortaya koymadan her işe belirlediğim zaman diliminde belirlediğim aralıklarla yapabiliyorum !

Oysa belli ve disiplin içersinde neyin öncelikli olduğunu tespit etmediğim zaman dilimlerinde yapmam gerekenlerin sırasını karıştırıyor ve bu kez işin içinden çıkılamaz hale gelebiliyorum !

Plansız ve programsız hareket etmeye başladığında telaşla dışarı fırlayıp geç saatlere kadar koşuşturuyor, sabrımı ve enerjimi tüketiyor, belirlediği hedeflerin zıttı olan yani ters düşecek bir çok şeyi de yapabiliyorum ! 

Değerli dostlarım siz de düzenli olarak kendi kendinize neyin sizin için gerçekten önemli neyin daha az önemli olduğu sorusunu sorarsanız, seçimlerinizin belirlemiş olduğunuz hedeflere ve amaçlara ters düşmediğini göreceksiniz !

Dolayısıyla böyle bir strateji eylemlerinizle hedefleriniz arasında düzenli bir bağ kurmanızı ve size daha mantıklı daha bilinçli daha doğru ve yerinde kararlar almaya yönlendireceğini bilmenizi arzu  ederim

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
19.10.2022
12.10.2022
03.01.2024
30.03.2022
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.