TEMAYÜL YOKLMALARI VE STK’LAR

Kasım ayının son haftasında, Kayseri’de gerçekleşen AK Parti temayül yoklaması, Kadir Has Kongre Merkezinde parti teşkilatın katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Kayseri teşkilatının temayül yoklaması, partililerin tercihlerini belirledi. Partilerin temayül yoklamaları sıradan bir oylama ve seçim değil. Bu temayüllerin sonuçları yalnızca ilgili partileri bağlamıyor. Seçimi kazanan aday ve partiler açısından daha da önem kazanıyor. Beldelerden ilçelere, […]

Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

Kasım ayının son haftasında, Kayseri’de gerçekleşen AK Parti temayül yoklaması, Kadir Has Kongre Merkezinde parti teşkilatın katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Kayseri teşkilatının temayül yoklaması, partililerin tercihlerini belirledi.

Partilerin temayül yoklamaları sıradan bir oylama ve seçim değil. Bu temayüllerin sonuçları yalnızca ilgili partileri bağlamıyor. Seçimi kazanan aday ve partiler açısından daha da önem kazanıyor. Beldelerden ilçelere, şehirlere ve tüm ülkeyi hatta bölgeyi etkileyen sonuçları vardır. Önümüzdeki yerel seçimleri tabiki öncelikle şehirler ve insanını bağlayacaktır. Ancak bir çok ülkenin nüfusuna denk ve onlardan fazla olan metropol şehirlerin sonuçları ülkenin kaderini de yakından ilgilendirmektedir.

Yerel seçimlerde seçilen başkanlar temayül yoklamalarında sadece kendilerine oy verenleri yönetmiyor. Şehrin altyapısıyla üstyapısıyla, özel aracıyla kitle taşıma araçlarıyla, kültürüyle tarihiyle, turistiyle yerlisiyle, sanatıyla kimliğiyle, ahlakıyla inancıyla, geçmişiyle geleceğiyle; şehri yönetiyor. Bu ve diğer gerçeklerden hareketle bu temayül yoklamaları sonuçları itibarıyla çok önemlidir.

Ehil ve nitelikli, kendisi ve toplumla barışık, ufku açık, tarihi yüklenmiş seçileceklere ihtiyaç vardır. Temayül yoklamalarına parti teşkilatının haricinde Sivil Toplum Örgütleri de katılmalıdır. Kayseri örneğinde Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri bu oylamada yerini almalıdır. Her bir STK’ya bir oy hakkı verilerek nitelikli bir seçime katkı sağlanabilir. STK’lar konumları ve sorumlulukları itibariyle, dışarıdan bakan bir göz olarak; daha kapsayıcı bir yaklaşım sergileyebilirler.

Türkiye çapında olabileceği gibi şehrimizde; şehrimizi yönetmeye aday olanlara dair STK bakışı dikkate alınmalıdır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.