YENİ ÖĞRETİM YILI , YENİ MÜFREDAT

Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Yeni (2024 – 2025) öğretim yılı Anaokul ve ilkokul 1. sınıflar için 2 Eylül itibariyle başladı. Diğer sınıflar ise 9 Eylül Pazartesi günü öğretime başlayacaklar.

Bu yıl da milyonlarca öğrencimiz ve yüzbinlerce öğretmenimiz okullarda buluşacaklar ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirmek için mesai harcayacaklar, ter dökecekler.

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak yeni öğretim müfredatı uygulamaya konacak olup öğretmenler bu müfredata göre eğitim ve öğretim çalışmasını devam ettirecekler. Öğrenciler de bu yeni müfredat modeli ile kimlik sahibi olmaya başlayacaklar.

Milli Eğitim yetkililerinden aldığımız bilgilere göre okullarda görev yapan öğretmenler şu anda yeni müfredat modelini tanıma ve uygulama konusunda kurslar alıyorlar. Bu kurslar aralıklarla devam edecek ve öğretmenler bu kurslarda edindikleri bilgi ve becerileri girdikleri sınıflarda uygulama gayretinde olacaklar.

Yeni öğretim müfredatının uygulamasında bir dönem için sıkıntılar olabilecek gibi görünüyor. Bu sıkıntıların aşılması konusunda okul idarecileri ve öğretmenler kadar öğrenci velilerine(Aileler) de önemli görevler düşecek sanırım. Zira bir öğrencinin yetişmesinde okul ortamı kadar aile ortamı ve ailede edinilen bilgi ve alışkanlıklar da etkili bir faktördür.

Bu dönemde aileler mutlaka okulla yakın irtibat içinde olmalı, öğrencisindeki davranış değişikliklerini yakından takip etmeli, bunların olumlu ve olumsuz yönlerini özellikle öğretmenlerle yakın irtibat ve istişare ile yakın takibe alarak yanlış ve olumsuzlukların giderilmesi konusunda dayanışma ve işbirliği içinde olmalıdırlar.

Bu yıl müfredatta uzun yıllardır hasreti çekilen bir konu da Adab-ı Muaşeret ve Görgü Kuralları dersinin yer almasıdır. Bildiğimiz kadarı ile İlkokullarda görgü kuralları, ortaokul ve liselerde Adab-ı Muaşeret dersleri bu yıl okutulmaya başlanacak olmasıdır.

Genç nesillerimize sofra adabından temizliğe, giyinme adabından insanlara davranış, yolda yürümekten selamlaşmaya, misafire davranıştan toplantı ve insanlara hitap etmeye, insanlar arasında yürümekten çöp atmaya kadar insanın günlük hayatında yaşadığı sayısız davranışlar bu derslerde okutulup davranış alışkanlığına dönüştürülmesi hedeflenmiş gibi görünüyor.

Yeni müfredatlı yeni öğretim ve eğitim yılımız hayırlı olsun. Erdemli, şahsiyetli insanlar yetiştirmeye vesile olsun.Bu vesile ile tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.