ZAMANLAMA GERÇEĞİ 

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Düşünce boyutunuz zaman zaman sizleri yanıltıcı olabilir. O anki düşünce boyutunuz size aldatıp, hali hazır yaşantınızın, gerçekle olduğundan çok daha olumsuz olduğuna sizi rahatlıkla inandırabilir ! 

Düşünce boyutunuz olumlu iken yaşamakta olduğunuz hayat sizlere çok güzel görünür. Bakış açınız doğru istikamette ise mantığınız ve görüş açınız pozitiftir.   

Farkında mısınız bilemiyorum, böyle durumlarda her şey sizin için çok kolaydır.    Problemler çok daha basit çözülebilir durumdadır.  

Düşünce boyutunuz olumlu iken ilişkileriniz pürüzsüzdür, iletişim noktasında akıcı bir durum söz konusudur, siz eleştirilere karşı daha bir toleranslı davranırsınız.

Oysa, düşünce boyutunuz olumsuzluk içerdiği hallerde ise yaşam sizin için çekilmez bir hal alacaktır.  Artık bakış açınız daralmıştır.

 Ciddi bir alınganlık duygusu içerisindesiniz, çevrenizde yer alan insanların davranışlarını yanlış yorumlayıp, eksikler ararsınız.     Aslında işin en ilginç noktası, maalesef insanlar her an, her dakika olumlu halet-i ruhiye içerisinde olamayacaklarının farkına varamıyorlar.  

Hayatlarının bir saat, bir gün önceden beri ters gittiğini düşünmeye başlarlar.    Örneğin, o sabah olumlu bir düşünce boyutu içerisinde kalkan kişi, yaşamını, insanları, işini, çevreyi seviyordur.    Geleceği hakkında olumlu bir düşünce boyutuna sahip, geçmişi içinde minnettardır.    

Ancak akşam saatlerinde aniden ruh hali değişmişse, negatife yönelmişse, işinden, çevresinden, dünyadan şikayetçidir.    Ve böyle bir halet-i ruhiye içerisindeyken soracak olursanız, geçmişinin sıkıntılarla dolu olduğunu, sebebininde ebeveynleri ve ailesi olduğunu belirtecektir.    

Böyle ani değişimler bizlere oldukça saçma, gülünç gelebilir.    Ama inanın maalesef çoğumuz böyleyiz.    Olumsuz ruh halini yaşarken bakış açımız çarpıklaşır ve her şey bize ters ve olumsuz gelir.     Oysa ruh halimiz pozitifken, daha önce olumsuz diye nitelediğimiz birçok şey bizim için artık olumluyu işaret etmektedir.   

Dolayısıyla, içerisinde bulunduğumuz halet-i ruhiyeye göre birkaç saat içinde her şeyin olumlu veya ters-yüz olduğuna inanacak hale geliriz.    İşin gerçek yanı, hayat hiç bir zaman sizin olumsuz düşünce boyutunu yaşarken hissettiğiniz gibi kötü değildir ! 

Her şeyi gerçek gözle gördüğünüzü zannedip, bu bozuk ruh halini ısrarlar yaşamak yerine, lütfen yargılarınızı sorgulamayı öğreniniz. 

Kendinize elbette “şu anda ben olumsuz ruh hali içerisindeyim, hırslıyım, endişeliyim, gerginim, her an patlamaya hazırım, çünkü moralim bozuk” diye hatırlatın, moraliniz bozukken her şey tersinden baktığınızı, olumsuz gördüğünüzü kendinize hatırlatın.    

Bunun her insanın başına gelebileceğini düşünün ve zamanla her şeyin normale döneceğine inanın. Kendinizin negatif ruh hali içerisindeyken, sakın yaşamınızı analiz etmeyiniz, çünkü böyle bir eylem için seçilebilecek en kötü zaman budur, bunu yapmak intihar gibidir.

Eğer bir probleminiz varsa, ruh haliniz ve mantığınız olumlu olduğu zaman yine o durum karşınızda olacaktır.   

İşte o anda olumlu halet-i ruhiye içerisinde ciddi problem diye baktığınız sorunlarınızın çok daha kolaylıkla çözümlenebileceğini göreceksiniz.  Yeter ki zamanlamayı doğru yapın !

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
07.08.2024
28.02.2024
01.02.2023
15.09.2021
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.