İSLAMİ HİZMETLERDE TEBLİĞİLER HALKIMIZIN BEKLEDİĞİ ŞEKİLDE OLABİLİYOR MU?

Bugün Türkiye’mizde istiklalimizi ve istikbalimizi her yönüyle mutlu edecek hizmetler verildiği gibi, maalesef istiklalimizi ve istikbalimizi her yönüyle aşağı çekecek, üzücü ihanetler de yapılmaktadır. Her iki işi yapan da insandır. İnsanın iyi işleri yapması için eğitiminin, inancının önemi büyüktür. İnsan ister kamuda, ister özel sektörde, ister şahsi işinde çalışsın, eğitiminin ve inancının gereğini yapar. Yaptığı […]

Yayınlama: 22.11.2021
A+
A-

Bugün Türkiye’mizde istiklalimizi ve istikbalimizi her yönüyle mutlu edecek hizmetler verildiği gibi, maalesef istiklalimizi ve istikbalimizi her yönüyle aşağı çekecek, üzücü ihanetler de yapılmaktadır.

Her iki işi yapan da insandır. İnsanın iyi işleri yapması için eğitiminin, inancının önemi büyüktür. İnsan ister kamuda, ister özel sektörde, ister şahsi işinde çalışsın, eğitiminin ve inancının gereğini yapar. Yaptığı işlerde, kanunlara, yasalara uymakla mükelleftir.

Yasalara ve yapılan işlerin kurallarına uyulmadığı takdirde zarar olur. İhanet başlar. Zarar  e ihanetin olmaması için, kişinin de devletin koyduğu kurallara, yasalara azami uyması, milletin benimsediği örf ve adetlere azami riayet etmesi gerekmektedir.

 

Bu halde milli ve manevi değerlere bağlı olmanın önemi, bir kez daha ortaya çıkıyor. Ancak milli ve manevi eğitimin iyi alınmasıyla ve alınan eğitime de uygun davranılması ile milletimizin istiklalini ve istikbalini garanti altına alabiliriz. Dünyevi ve uhrevi bütün eğitim ve öğretime bağlı yapılan işlerde, başarılı olmak için, her işin kuralına uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda

DİNİ HİZMETLER:

Bir vatandaş olarak, dini(İslam) hizmet veren zevat ve müesseseler hakkında- derinlemesine girmeden- dilek ve temennilerde bulunmakta, kendimi sorumlu addediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve  başkanlığımıza bağlı müftülerimiz, müftü yardımcılarımız, vaizlerimiz, vaizelerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz, Kur’an kursu öğretmenlerimiz, Kız Kur’an kursu öğretmenlerimiz,İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenlerimiz, İlahiyat ve İslami Bilimler fakültelerindeki akademisyenlerimiz, diğer ehl-i takva zevat, kanaat önderleri, resmi görevleri olan veya olmayan,  ancak İslami konularda uzmanlaşmış herkes,  ilminiz değerli, yüce ve ulvidir. Bir o kadar da zordur. Sorumluluğunuz ağırdır. Bildiğiniz doğruları ve yanlışları gizleyemezsiniz. Bilmediklerinizi de söyleyemezsiniz.

Halkımızın kahir ekseriyeti, dini konularda bilgi sahibi olan herkese inanır, güvenir, saygı duyar ve hürmete layık görür. Doğru sözlü, güzel ahlaklı olduğuna inanır. Hitap ederken de,” Hocam “diye hitap eder.

Milletimizin %99’u Müslüman olarak söylendiğine göre, bu kitlenin bakış açısına göre olmak, çok güzel bir meziyettir. Ancak “mümkün müdür” derseniz, bakanlar(Müslümanlar) baktıkları zevat kadar bilgi, kültür, ilim ve özellik sahibi olsalar “mümkündür” diyebiliriz. Bakanlar her  çeşitten düşüncelere sahip oldukları veya olabilecekleri için, “mümkün değildir” derim.

Aradaki farkı asgariye indirmek için hocalarımızın, insanın ihtiyaç duyduğu her konuda bilgi sahibi olması gerekiyor. Dini konularda azami bilgiye sahip olmaları gerekirken, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ,aktüel, coğrafi, ahlaki, ailevi, şekli ve benzeri konularda da donanımlı olmaları gerekiyor. Bunun için de hocalarımız çok okumalıdır. Kitle iletişim araçlarını iyi takip etmelidir. Sosyal, kültürel yönden eğitici programları dikkatli takip etmeli, halkın içinde olmalıdır…

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.