BİRİNCİ ADAM OLMAK

 Yıllar önce CHP’nin başında Baykal var, seçim sonuçlarını parti merkezinde Yaşar Nuri Öztürk’ün de aralarında bulunduğu bir kaç milletvekili ile takip ediyorlar.  Aşağı yukarı Sayın Erdoğan’ın kazanması anlaşılınca Baykal’ı bir kahkaha tutuyor,  bu duruma saşıranlardan Öztürk soruyor: Efendim kaybettiğimiz halde bu kahkaha neden? “Biz muhalefetteyiz, sırtımızda yumurta küfesi yok, kahvemizi yudumlayıp tiyatro seyredeceğiz bundan böyle” […]

Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-

 Yıllar önce CHP’nin başında Baykal var, seçim sonuçlarını parti merkezinde Yaşar Nuri Öztürk’ün de aralarında bulunduğu bir kaç milletvekili ile takip ediyorlar.

 Aşağı yukarı Sayın Erdoğan’ın kazanması anlaşılınca Baykal’ı bir kahkaha tutuyor,  bu duruma saşıranlardan Öztürk soruyor: Efendim kaybettiğimiz halde bu kahkaha neden?

“Biz muhalefetteyiz, sırtımızda yumurta küfesi yok, kahvemizi yudumlayıp tiyatro seyredeceğiz bundan böyle” der.

 İç ve dış sorunlarda sorumlu olan kişinin durumu gerçekten zor, Allah yardımcısı olsun, insanın uykuları kaçar.

Muhalefet ne yapar? Bol bol eleştirir, eğlenir, yemeğini yer, kahvesini içer rahat rahat uyur.

 Bir kurumun başında olan başkanlar, müdürler, idareciler de gerçekten çok zor bir iş üstleniyorlar. ilk elden sorumluluk, hesap verebilme  gibi ağır yükler alıyorlar.

Nasıl ki siyasette muhalefet çok rahat, kurum yönetimlerinde de ikinci, üçüncü adam olmak ; daha az sorumlu olmak demektir ve daha rahat bir çalışma hayatına sahip olmaktır.

Şikayetler, eleştiriler, sitemler; kamuoyuna malolan olaylar, haberler hep birinci sıradaki ilgiliyi hedef alır.

Kurban her zaman  piramidin ucundekilerdir. Kurban olmaya talip olmak da iyi bir cesarettir. Allah yardımcıları olsun!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.