FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE

Yayınlama: 17.04.2024
Düzenleme: 24.04.2024 16:41
A+
A-

Bu makalem akademik bir yazı olmayacak elbette. Bir durum tespiti olacak.

7 Ekim 2023 tarihi farklı bir tarih. Farklı bir zaman dilimi. Farklı bir gün. Tarihin yazdığı, tarihin yazıldığı ve kıyamete kadar unutulmayacak bir gün; 7 Ekim Aksa Tufan’ı. Bu şanlı direnişi benim kalemimle kirletmek istemem. Bu direnişi övmem onlara bir değer katmaz. Çünkü değer ve kutsallık rablerinin izniyle kendilerinden menkul. Onların üzerinden de kendimi pazarlamanın; ahlaki olmayacağını söylemek isterim.

7 Ekim ile birlikte yeryüzünde Gazze yani insanlık adına bir hareketlilik başladı. Ruhuna Fatiha okunmak üzere olan insanlığa bir can suyu serpildi; Aksa Tufanı ile. O günden bugüne ve yarınlara zalimlere, işgalcilere ve katillere karşı; ölmek istemeyen ve Tufan’ın suyundan içen yeryüzü halkları direnişlerini sürdürüyorlar. Yürüyüşler, yardımlar, makaleler, yazılar, çadır etkinlikleri. Tv. Programları ve dualar… Az ya da çok  Gazze’ye/insanlığa sahip çıkanlar tarafından sürdürülüyor…

7 Ekim sonrası Kayseri Cumhuriyet Meydanında, Filistin’le Dayanışma Platformu tarafından; Filistin’e destek çadırı açıldı. Sivil toplum örgütleri olarak adlandırılan bazı dernek ve vakıflar tarafından; haftanın her günü nöbet tutulmaktadır. Bazı vakıf/dernekler dedim. Çünkü haftanın 7 günü nöbetçi bulmakta zorlanılmaktadır. Gönüllü kültür teşekkülleri platformu kendini tanıtırken 100’ün üzerinde üyesi olduğunu gururla söylemektedir. Peki, çadır nöbeti desteğinde varlar mı? Yürüyüş planlanır yollarda yoklar. Birçok etkinlik düşünülür yoklar. Nerede bu 100 kusur platform üyeleri ve platform dışında olanlar…

Ama TV’lerde, yemeklerde, toplantılarda, vekillerin, başkanların ve bürokratların yanında var olanlar, resim çektirmek için yarışanlar; yani icrada olanlar, abiler, üstatlar, hocalar neredeler? Yetkili sendikalar nerede? Filistin’e hassas! Partiler… Doğalgaz/yakıt çıkalı mangal tarihe karıştı. Ama hala mangalı kullananlar azımsanmayacak kadar çok! Mangalda kül bırakmıyorlar!

Ben bir resim çektim. Umarım Ebu Ubey’de ve Gazze halkı bu resmi görmez. Hele Siyonist işgalci ve katil örgüt bu resmi hiç görmemeli!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.