KADINLARI TALİBANDAN DEĞİL CHP’DEN KURTARMAK

Aslında bu yazı türleri tarzım değil ama bir gerçeğe dikkat çekmek için yazıyorum. İlginçtir modernizm kendini kadınlar ve kadın hakları üzerinden ifade eder. Ancak en çok istismar ettiği ve sömürdüğü konu/varlık yine kadındır. Kadın, modernistlerin zevk ve haz aracıdır. Hatta geçmiş yıllarda büyük bir gazetede yazan modernist/seküler bir yazar; kadınların mini etek giyinmelerini kamusal bir […]

Yayınlama: 08.09.2021
A+
A-

Aslında bu yazı türleri tarzım değil ama bir gerçeğe dikkat çekmek için yazıyorum. İlginçtir modernizm kendini kadınlar ve kadın hakları üzerinden ifade eder. Ancak en çok istismar ettiği ve sömürdüğü konu/varlık yine kadındır. Kadın, modernistlerin zevk ve haz aracıdır. Hatta geçmiş yıllarda büyük bir gazetede yazan modernist/seküler bir yazar; kadınların mini etek giyinmelerini kamusal bir hizmet olduğunu yazmıştı.

Taliban’ın kadına bakışı elbette değerlendirilir. Ama sanırım herkes şu konuda hem fikirdir. Taliban’ın kadına bakışı haz ve hızcı değildir. Tecavüzcü ve istismarcı da değildir.

CHP’ye gelince Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, sosyologlar ve ilahiyatçılar; CHP üzerine çok çalışmaları lazım. Cinsellik Harekât Planlayıcısı gibi çalışıyor; CHP. Gün geçmiyor ki bir taciz ve istismar olayı medyaya düşmesin. Kamuoyunu meşgul etmesin. En son Erzurum CHP il başkanlığındaki taciz rezaleti gündeme düştü. Herkes şaşırdı mı? Yok. Kimse şaşırmadı. Çünkü taciz ve tecavüz CHP için sıradan bir olaydı.Bu noktada mağdur kadının “Bana sen orada çalışıyorsan, orada sana tecavüz ederler, bilmem ne yaparlar diye çok şey söylendi.” İfadesi çok önemlidir.

Aslında CHP Keriman Nadir ile başlar kadını istismar etmeye!  “Keriman Halis Ece, Türkiye’nin ilk dünya güzeli. Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması olan ve Miss Turkey olarak bilinen organizasyonun 1932 yılındaki birincisi seçilmiştir.” Osmanlı İslam kızı Keriman Nadir. Sizlere CHP’nin taciz ve tecavüz listesini sunmak istemiyorum. Ama isteyen internete girerek daha detay öğrenebilir.

Son olarak Erzurum CHP il başkanlığında sigortasız çalışan, çay ve diğer hizmetleri veren kadının; CHP il başkanı tarafından taciz edildiği ve tehdit edildiği gündeme düştü. İl başkanı görevden alındı. Olay kapandı mı? Kapanmamalı! Taciz ve istismar edilen, onuru zedelenen kadın; hayatı boyunca bu travmayı yaşayacak. Bunun hesabını kim verecek?

Aslında CHP ve cinsellik denince biraz durmak lazım. Şu anda partinin başında oturanda; taciz ve istismar sonrası oraya yerleşmişti. Tespitim ve önerim sıradan ve tepkisel değil. Bilimsel sosyolojik, aynı zamanda ahlaki bir tespit ve öneridir; Kadınları Taliban’dan değil CHP’den kurtarmak gerekir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.