İKTİDAR OLMANIN YOLU BELEDİYELERDEN GEÇER

İktidar olmanın yolu belediyelerden geçer. Aslında bu denklem bilinmeyen bir şey değil. Sağır sultan bunu işittiği gibi âmâ (görme engelli) gözlerde bunu görmektedir. Ancak bunu göremeyen ve işitmeyenlerde vardır. Kimdir onlar? Onlar mı? Miras yediler, ehil olmayanlar, güç zehirlenmesi yaşayanlar ve yorulanlar.Darbeciler. Liderlerinin gölgesinden geçinenler ve sırça köşklerde oturanlar. Birde halkı balık hafızalı görenler. Yo […]

Yayınlama: 15.09.2021
A+
A-

İktidar olmanın yolu belediyelerden geçer. Aslında bu denklem bilinmeyen bir şey değil. Sağır sultan bunu işittiği gibi âmâ (görme engelli) gözlerde bunu görmektedir. Ancak bunu göremeyen ve işitmeyenlerde vardır. Kimdir onlar? Onlar mı? Miras yediler, ehil olmayanlar, güç zehirlenmesi yaşayanlar ve yorulanlar.Darbeciler. Liderlerinin gölgesinden geçinenler ve sırça köşklerde oturanlar. Birde halkı balık hafızalı görenler. Yo öyle değil. “Amir görür memur not eder” kabilinden halkta not eder.

Kamu kurumlarından halkla yakinen temas kuran kurumların başında belediyeler gelir. Şehir, trafik, ulaşım, su, çevre, emlak, temizlik, yapılaşma ve altyapı hizmetleri elle tutulan gözle görülen hizmetlerdir.Her sabah insanlar bu gerçeklerle karşılaşır. Su ve ulaşım; daha temiz daha ucuz olmalıdır. Bunlarsız şehir olmaz doğrudur. Ancak ruha dokunan kişiliğe dokunan hizmetlerde vardır. Elle tutulan hizmetleri yerli yerinde kullanacak ve onları tahrip etmeyecek çalışmalara da ihtiyaç vardır.

Tarih, kültür, inanç ve mahremiyet mesajlı yapılaşma ve mimari başta olmak üzere kimlikli bir şehir inşa etmek. Doğayı, dağı, ovayı, denizi ve nehirleri tahrip edilmesine izin vermemek. Öğrenci ve gençlerin tarih ve inanç kodlarına bağlı olmalarını sağlamak adına ciddi projeler üretmek. Şehri emin anlayışı içinde yoksullara dokunmak. Ulaşımın daha ahlaki boyutta gerçekleşmesini sağlamak. Park, bahçe ve sayfiye yerlerin rahatça oturulabilir sürekli hale getirilmesini hedeflemek gibi…

Şehri yönetirken vekil bilincinden uzak olmamak, iyi bir yöneticinin vasıflarındandır. Ehliyetli ve liyakatli akıl sahipleri ile istişare halinde olmak; dağları aşmak adına önemlidir.Toplumun gören ve işitenleri olan; yazar, sanatçı, edebiyat ve tarihçi gibi kalem ehli ile diyalog halinde olmak; toplumu işitmektir. İnanç kodlarının daha yerleşik hale gelebilmesi açısından diyanet ve kanaat önderleri ile muhabbetli olmak; göz ardı edilemez bir gerçektir. Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte projeler üretmek; daha katılımcı bir şehir üretecektir. Evet!  Tüm bunlar şehri daha yaşanılabilir hale gelmesi açısından kaçınılmazdır.

Şehirde yaşayanlara ve misafir olanlara dokunmak.  Dezavantajlı grupları da ihmal etmeden;  kalbi ve fiziki temaslar kurmak. Yalnızca bu ülkenin vatandaşlarına değil mülteciler dahil insan, canlı ve tabiata dokunmak; insanı iktidara götürecektir.

O insanların bağlı olduğu fikirleri ve örgütlenmeleri iktidara taşıyacaktır. Evet, yerel yönetimler iktidarın, hükümet olmanın basamaklarıdır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.